keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Tuloksia

Giblin kuvaustulokset tulivat eilen. Lonkat A/A, kyynärät 1/1, selässä VA0 ja LTV0 eli selkä kunnossa. Odottelen vastausta, mikä kyynärissä on vialla ja totuttelen uutiseen.

Ataksiasta olen kysellyt asiantuntijoilta. Giblin oireet eivät sovi belgien perinnölliseen ataksiaan. Koska oireet sopivat ajallisesti punkkipantaan (x 2) ja ovat hävinneet, tällä hetkellä ei tutkita lisää. Jos oireet palaavat, vien koiran neurologille.

Illan ja aamun mietin, mitä molempia nappaavaa sijaisharrastusta keksitään. Heräsin yöllä puoli viisi miettimään, miksi otin pennun syksyllä mukaan metsälenkeille. Samalla olin iloinen, etten ollut vielä aloittanut kontaktien opettamista - ja muutenkin laiskaa treenitahtiani.

Tänään Kennelliiton kuvat lausunut Lappalainen vastasi. Hänen luvallaan kerron tässäkin: Giblin kyynärpäiden ulokkeiden (proc. anconeus) yläpinnassa on lievää uudisluumuodostusta. Samaan kohtaan tulisi myös nivelrikkomuutokset. Koska nivelissä ei ole muita muutoksia, hänen kokemuksensa mukaan kyseessä on "vaaraton" kasvunaikainen reaktio, joka ei kasvun jälkeen enää muutu. Voimme rauhassa jatkaa agilityharrastusta. Koiran voi kuvauttaa (rtg tai ct) uudestaan myöhemmin, jos asia mietityttää tai jos suunnittelen jalostuskäyttöä.

Iso huokaus. En tiennyt, että ykkösen kyynärissä voi olla myös "hyviä" vaihtoehtoja.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

onnea! Harrastukset jatkuu! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Juu, iso huokaus.