maanantai 20. elokuuta 2018

Jumppaa ja Lystin tassu rikki

Ilmoittauduin urheilukoirien jumppakurssille, mikä toteutetaan verkossa. Sitä vetää eläinfysioterapeutti Tanja Pitkänen. Kurssi kestää tämän vuoden loppuun. Jumpat videoidaan ja lähetetään kommentoitaviksi.

Olen jumpannut koiriani satunnaisesti silloin, kun "ei ole pakko". Vaivoja olen hoitanut kiltisti ohjeiden mukaan. Jumpan täytyy olla systemaattisempaa, mihin ajattelen kurssin motivoivan. Teetän liikkeet molemmilla koirillani. 

Lykyn agilityuranhan aikoinaan keskeytin, kun koira oli 1,5-vuotias. Puolen vuoden jumpan jälkeen sen ymmärrys kropastaan oli riittävällä tasolla agilitya ajatellen. Sen kropanhallinta olikin sittemmin ilmiömäistä ja rajusta vauhdistaan huolimatta se sai harrastaa hyvin terveenä. 

Eilen ja tänään on jumpattu ohjeiden mukaisesti. Kaivoin pukuhuoneen penkin alta jumppatyynyn ja aloin kuvata. Gibli esitti vanhat temput. Alla on video kohelluksestamme.


Lysti sai sen verran nakkeja, että sen maha meni sekaisin (pahimmillaan kehittää haimatulehdusta) ja herätti minut yöllä monta kertaa. Lisäksi sen yksi tassu on auennut. 

Giblin kanssa tottistelin taas tänään. Samoissa mennään. Ollaan ihan alkeistasolla verrattuna siihen, missä Lykyn kanssa aikoinaan oltiin samassa iässä.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Gibli on kaunis. Fanitan erityisesti sen niukan näköistä turkkia.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sillä on ohut ja oikean kokoinen takki. :)