lauantai 11. elokuuta 2018

Tikkinen kisoissa

Olimme Lystin kanssa omissa kisoissa. Lämmintä oli yli 25 astetta.

Eka rata oli hyppäri. Siinä oli ansakohtia, jotka selvitimme. Esim. kepeille lähettämisessä saattoi avata suunnan putkeen, mutta Lysti uppoutui pujottelemaan, kuten kuuluu. Tein sitä ennen persejätön. Yksi rima tipahti, millä vitonen ja viides sija. Loppusuoran Lysti tuli hitaamman oloisesti kuin parhaina vuosinaan.

Toinen rata oli agilityrata. Siinäkin Lysti teki mainiota työtä, otti kontaktit tarkasti ja ohjautui hyvin. Intouduin taas tekemään yhden persjätön. Kepeille lähettämisessä olin epätarkka. Lisäksi Lysti tiputti viimeisimmän riman, käännähti sen päällä katsomaan minua.10 vp. Kehuin sen silti maalissa.

Olin eilisiltana ehtinyt ilmoittaa meidät ensi viikonlopun kisoihin kahdelle radalle. Ehkä mennään vain hyppäri tai sitten ei. Piirinmestikset on 1.9. Sinne tähdätään. Minulla on vahva tunne ja ajatus, että Lystin on aika siirtyä hömpöttelyaksaan. Haikeaa. Mutta en halua olla se, joka kiskoo kaikkensa yrittävää eläkeläisikäistä koiraa perässään. 

Kotona odotti virkeä Giblikki. Sen kanssa kävimme uusilla seuduilla kävelemässä. Ei pitkästi, koska tuolla tosiaan tarkenee. Kotipihalla testasin 6 keppiä eri kulmista. Ne ovat jo suorassa linjassa. Lisäsin nyt häiriötä eli liikuin (tämän olisin voinut tehdä aiemminkin). Aluksi Gibli jätti keppejä väliin, sitten pujotteli opetetusti.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Eikös Lystille ole muitakin aktiviteetteja tarjolla, jos aktiivinen aksaaminen jää pois? Nenähommia? Ajattelin, että Viiru voisi keskittyä tokoon ja nose workiin. Pikin kanssa jos pian pääsisi pikkuisen agilityssa kisaamaan. Vaikka ei Viiru kyllä tunnu vanhalta, ei yhtään.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Onhan sille muutakin, nenähommissa se on taitava koira. Kunpa ne nappaisivat minua yhtä paljon.