maanantai 29. heinäkuuta 2019

Giblikki osteopaatilla

Käytin koiraani elämäni ensimmäistä kertaa osteopaatilla, josta olin kuullut hyvää. Olin myös utelias. Varasin ajan jo kuukausi sitten ja nyt se tuli todella tarpeeseen.

Gibli kääntyi kisoissa normaalia huonommin ja lisäksi eilen huomattiin, että pää kääntyi vasemmalle huonommin. Gibliltä löytyi vasemmalla kaulassa lihaskireyttä, kaularangasta 2 nikamalukkoa C2-3, rinta- ja lannerangan rajamailla oikealla kireyttä ja oikealla lannealueella pehmytkudoksen kireyttä. Edelleen vuoden takainen oksa-case voi vaikuttaa ja lisäksi pehmytkudoksiin on voinut tulla arpia.

Käsittely oli fysioterapian ja naprapatian väliltä, vähäeleistä ja miellyttävän näköistä. Kaularanka saatiin mobilisoitua. Ylimeno- ja lannealueelle Gibli sai mobilisoinnin ja faskiahoidon. Gibli sai kehuja käytöksestään. Muutaman kerran se ponkaisi salamana ylös, mutta nurkumatta antoi käsitellä myös kaulansa, vaikka vieraan ihmisen kädet olivat sen "kurkussa".

Saatiin kotiin jumppa- ja rentoutusohjeet (3 eri venytystä, lihasten "pörrötys" ja tikapuuharjoite). Pari päivää mennään vähemmällä liikunnalla. Jos oireilu tuntuu palaavan, uusi käynti 2 kk kuluttua.

Taidan viedä Lystinkin.

Ei kommentteja: