tiistai 13. elokuuta 2019

Agilitytreenit

Oli tarkoitus kisata tänään, mutta ajatus ei tuntunut enää hyvältä. 

Haluan treenata Gibliä valmiimmaksi ennen lisäkisaamista. Video sunnuntailta paljasti, että olin monesti todella myöhässä ja takaakiertojen jälkeen koiran edessä, jolloin se joutui jarruttamaan ilmassa. Tahdon paremman tuntuman Giblin etenemiseen ja osaamistasoon ja sitä kautta luottamusta ohjaamiseen & omaan irtoamiseeni, jotta en olisi ainakaan edessä. Sitä kautta tulee myös rentous, selkeys ja nopeus. On myös paljon ohjauksia, joita en ole Giblille edes vielä opettanut ja joita olen kisatilanteissa arponut, uskallanko kokeilla. Tuntuu sellainen pohdinta epäreilulta koiraa kohtaan eikä itsellänikään ole hyvä olo ennen rataa. Kontaktitkin ovat vähän kesken ja keppiongelmaa vasta ratkottiin. Niinpä peruin kisat ja menin kentälle. 
  • Tehtiin aluksi Alenin rata 2-3 osassa. Gibli taipui paremmin, kun annoin käännösvihjeet ajoissa. Yritin myös ohjata takaakiertoihin kauempaa. Pakkovalssi todella sujuu "väärällä" kädellä. Siivekkeen ympäri pyörittäminen onnistui myös, samoin viime sunnuntain pitkä vienti kepeille ansahypyn ohi.
  • Se jätti ekalla kerralla kepeistä viimeisen välin pujottelematta, sitten pujotteli hyvin.
  • Otin A:n x 4, lelun kanssa ja ilman. Tässä on säätämistä yhä. En vaan raski treenata toistoja tarpeeksi.
  • Harjoiteltiin suuntakäskyjä. Ajattelen ottaa ne repertuaariin, jotta Giblillä olisi parempi informaatio radalla.
Gibli on oikeasti fiksu. Tässä kerran mentiin rantaan uimaan. Gibli nosti vedestä auton kuramaton (sinänsä yök, että joku sellaisia järveen viskelee). Se toi maton rantaan ja kävi sen päälle seisomaan kuten kosketusalustalle ja odotti palkkaa.

Lysti huilaa pari päivää eilisen käsittelyn jäljiltä. Osteopaatti varoitti, että lapa voi ärtyä käsittelystä.

Ei kommentteja: