sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

7335 - 6 - 1 - 328 - Ja Giblille 2 kisarataa

Olin ilmoittautunut 3 starttiin, mutta osallistuin vain kahteen lämpimän ilman vuoksi. 

Radat olivat Minna Räsäsen.

Ensimmäinen oli agilityrata. Heti alussa oli 2. ja 3. hypyillä 180 asteen käännökset, renkaan kautta putkeen ja A:lle, putkeen, pituus ja takaakiertohyppy. Puomille ja 2 hypyllä 180 asteen käännös, joilta kepeille. Leikkasin kepeillä takana. Sieltä putkeen, hyppy, jolle päällejuoksu. Gibli tiputti sen riman - olinkohan edessä kuitenkin. Keinu ja 2 hyppyä maaliin. 5 virhepistettä siis. 

Pelkäsin, että Gibli hyppää suorat hypyt takaakiertoina, pelkoni oli turha. Se otti myös kontaktit tosi hyvin.

Radan jälkeen pidin sillä kylmää ja märkää pyyhettä, kunnes lakkasi läähättämästä.

Toinen oli hyppäri. Sitä ennen (iltakahdeksan tienoilla) alkoi viilentyä ja oli paremmin varjoa. Radalle oli suunniteltu monta siivekkeen ympäri pyöritystä. Toiselta kääntö 90 astetta, kolmannelta siivekkeen ympäri, hyppy ja kepeille. Tähän mietin monta ohjausta. Päätin lopulta leikata takana, mitä Gibli ei kestänytkään. Ehkä menin sivuttaissuunnassa liian lähelle? Kepit uusiksi. Putkeen, muutama hyppy ja pituus, putkeen. Rengas, hyppy, pimeä putkikulma. Sitten hyppy suoraan, siivekkeen ympäri, läheltä toista hyppyä vienti seuraavalle hypylle ja maaliin. 5 vp siis tältäkin. 

Tämä oli koira tarkasti hyppysissä -rata, jottei ota ylimääräisiä hyppyjä. Gibli ohjautui kuuliaisesti. Kävelytin vähän, juotin hyvin, hain kisakirjan ja mentiin uimaan. Lystin olin jättänyt kotiin.

Hyvä mieli jäi Giblin suoraan hypätyistä hypyistä, lähdöistä, kontakteista ja eka radan kepeistä. Gibli ohjautuu näköjään hyvin ahtaallakin radalla, missä pitää kieputtaa. Toisen radan kepit jäivät harmittamaan. Giblin käytös kisapaikalla oli yhä muita kohtaan ihanan välinpitämätöntä.

Ei kommentteja: