keskiviikko 9. joulukuuta 2020

28 732 - 129 - 27 - 433 - 90 asteen käännös "seinään" ja ratatreeniä

Korona se jatkaa menoaan ja britit ovat alkaneet joukkorokottaa. Toivon, että rokoteprojekteissa ei tule isoja takapakkeja.

Giblin taannoinen "kaatuminen" putkessa kisoissa selvisi videota katsomalla. *KLIK* Gibli jäi kiinni noin toisen putkipainon jälkeen varmaan kuonostaan (?). Onneksi ei katkaissut niskojaan. Jatkossa pitää katsoa putkiakin epäilevästi. Jos putki on suora, sisäänmeno tuollaiset 90 astetta ja paljon putkipainoja, koira törmää "seinään". Menokulmaa olisi hyvä pyöristää. Tai toivoa, että olisi mutkaputkia tuollaisesta kulmasta. Kun tuo putkionnettomuus huomattiin, silittelin Gibliä pala kurkussa. Belgi on putkeen kuollut.

Kävin tiistaina treenaamassa. Teetin rataa, jossa oli persjättöjä, japanilaisia ja viskileikkauksia. Pitää kiinnittää huomiota omaan ohjaamiseeni viskileikkauksissa. Nyt sain Giblin kääntymään siivekkeen ympäri muutamaan kertaan. Luulin, että osaan ne. 

Treenin jälkeen hahmottelin lisää kisatauon ohjelmaa:

  • Muista palkata lähtöihin!
  • Treenaa kontakteja, vahvista puomilla ylösmenoa ja alastuloa, ehkä taas kosketusalustallakin. A:n vahvistus lelun kanssa. Keinua myös. Eri ohjaukset.
  • Keppikulmia ja törkkäisyjen harjoittelua
  • Sivuirrotukset ja itsenäinen meno
  • Mutta myös kokoamiset ja lähelle tuleminen
  • 4-6 esteen hyvävauhtisia tekniikkatreenejä - pidempää rataa sitten, kun alkaa kisakausi lähestyä (= koronarajoitukset hellittää).

Lystin takajalka on ollut pari vuotta heikompi. Se näkyy yhä selvemmin. Joissakin tilanteissa, erityisesti levon jälkeen, se horjahtaa, koska jalka on hitaampi ja heikompi. Toisaalta metsässä se ravaa ja laukkaa symmetrisesti. Kipeältä Lystikki ei vaikuta. Mietin nimittäin, onko sillä hermosärkyä vai onko hermotus vain kuollut. Oma vasen alaraajani on hölmömpi hermopinteen jäljiltä, mutta ei se jatkuvasti kipeä ole.

Ei kommentteja: