sunnuntai 15. elokuuta 2021

Lähinnä ulkoilua

Olen kirjoittanut viimeksi tiistaina. 

Keskiviikkona ja torstaina Lysti väsyi kävelyillä poikkeuksellisen pahasti. Toisen takajalan kynnet rapsivat maahan selkeämmin kuin ennen. Jo 100 m kävelyn jälkeen Lysti jätätti ja pysähteli. Mietin, joko ystäväni alkaa olla liian uupunut vai onko vain kipeä. Tramalia annoin pariin otteeseen, mutten uskalla antaa enempää, koska keväällä sen jälkeen tuli hankala haimatulehdus. Siispä aloitin Lystille Lyrican 25 mg:lla, jonka reseptin olen saanut aiemmin. Varasin ajan akupunktioon (maanantaina) ja eläinlääkäriin tsekkaukseen (tiistaina).

Perjantaina pörröinen luottoystäväni oli kuin uudesti syntynyt. Ajoin "uimametsälle" molempien kanssa. Ajattelin, että mennään Lystin ehdoilla ja käännytään vaikka 100 m kohdalla takaisin. Vanha kunnon Tikkinen oli virkku. Käveltiin uimapaikalle saakka, missä molemmat uivat, Gibli enemmän kuten yleensäkin. Lysti piehtaroi sammalikossa ja etsi keppejä. Palatessa syötiin mustikoita. Tultiin eri reittiä kuin ikinä ennen ja pyysin koiria viemään "autolle, kotiin". Ihmeen määrätietoisesti kolmiokorvani kääntyivät polkujen risteyksissä ja johdattivat autolle. Lysti kipitti edellä. Reissuun vierähti 2 tuntia. Kun katson esim. alla olevaa kuvaa, en kadu yhtään, että Lysti oli mukana.


Lauantaina käytiin "metsämetsässä". Lysti oli taaskin pirteä eikä jätättämisestä ollut mitään jälkiä. 

Giblin lihaspatti on käytännössä hävinnyt. Pohdin, vienkö sitä tsekkaukseen vai enkö.

Juoksin taas Malminkartanon portaat. Jalkani olivat vielä vähän kipeät edellisestä pyrähdyksestä, mutta jo toimintakunnossa. Jousto kintuista katosi ennen ensimmäistä välipysäkkiä. Huilasin taas välipysäkeillä jonkin aikaa. Yritän nyt käydä siellä 2(-3?) x viikossa.

Ei kommentteja: