lauantai 3. joulukuuta 2022

Hyl - hyl - 0

Jesus Fernandez Crespo toi tuulahduksen eteläeurooppalaisesta agilitykulttuuria ja saattoi ihmetellä suomalaista agilityn tasoa, koska nollat olivat tiukassa. Olin itse uteliaan testaavalla asenteella liikenteessä. Radoilla piti luottaa koiran irtoamiseen ja itse pistää töppöstä toisen eteen tiuhaa tahtia. Koska tapanani on juosta käsivarren mitan päässä Giblistä (no ei nyt ihan, mutta kuitenkin), niin nämä radat tekivät hyvää. Radat olivat yli 200 m kaikki ja se tuntui varsinkin eka radan lopulla kintuissani.

  1. agilityradalla (*KLIK*) tehtiin hylkäys. Giblin olisi pitänyt mennä A:n alla olleeseen putkeen, mutta hyppäsi A:lle sivusta parkour-tyyliin ja siitä putken päälle. Onneksi ei näytä myöskään videolta loukanneen itseään. Putki-pujottelu-erottelu toimi erinomaisesti. Keinu piti leijeröidä puomin takaa, ei ehkä ollut ihan kriteerien mukainen keinu. Putken jälkeen oli koiralle takaakierto, itse olin takaakiertopuolella, Gibli luki hyvin vastakkaista kättä. Sitten tulikin hyvää pätkää ja onnistuneita takaakiertoja. Kunnes Gibli haki kepit, kun piti takana olevaan putkeen. Hieman hapuilua ja puomille, minkä alastulon Gibli hyppäsi. Lähetin sille uudelleen ja maaliin. 
  2. agilityradalla hylkäydyttiin myös, mutta tämä oli niitä hyviä hyllyjä. Koira sai lukea vastakkaista kättä ja lähetyksiä poispäin mm. takaakiertoihin. Gibli on niissä vahva. Sain etumatkaa. Keppien hausta olen myös iloinen. Puomi oli kelpo, samoin A ja keinu. Crespo harrasti hankalia kahden putken suoria, jonne väliin olisi pitänyt ehtiä vaihtamaan puolta. En ehtinyt ja niinpä Gibli haki ylimääräisen hypyn. Sitten oli 2 putkea puomin alla, piti siirtyä puomin toisella puolella putkesta toiseen. Gibli tuli sieltä väärään suuntaan ulos, vaikka luulin ohjanneeni oikein. Näitä pitää treenata ja miettiä, mikä meni pieleen. Toiseksi viimeisin rima tipahti, olin höllännyt ohjausta siinä kohtaa.
  3. rata oli hyppyrata. Heti alussa piti koira lähettää hypyltä putkeen ja oli tilaisuus ehtiä 4. hyppynä olleen pituuden jälkeen persjättöön. En survonut itseäni sinne, leikkasin takaa. Kepit otin pakkovalssilla, minkä jälkeen takaakierto-persjättö. Sitten vähän helpompaa pätkää, mutta lenkkiä tuli yhden putken jälkeen. Seuraavassa kohtaa sain väistettyä ansaputken ja lopulta en ollut varma, tultiinko edes oikeaa reittiä maaliin, mutta tultiin onneksi kuitenkin. Etenemä 6,05 m/s (Giblin ennätys) ja sijoitus 4. Ei saisi lenkittää yhtään.
Tämmöisiä ratoja olisi kyllä hyödyllistä mennä enemmänkin.

- Mennessä oli kuolonkolarin jälkiselvitykset menossa, moottoritie jäässä. Kotona olin klo 22.45. Laitan myöhemmin live stream -linkit, kunhan se on tallennettu.

Ei kommentteja: