sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Hyl - hyl - 0

Olimme maajoukkuekarsinnoissa Giblin kanssa.

Ensimmäinen rata oli vauhdikas norjalaisen tuomarin Kine Eimhjellenin hyppyrata. En pysty juoksemaan kuten joskus ennen, joten piti suunnitella itseäni säästävä ohjaus. Se tarkoitti viskileikkausta 3. ja 4. hypylle. Sillä tehtiinkin nollarataa 16. esteelle saakka, josta putki imaisi Giblin sisäänsä väärään aikaan. Sehän oli hylkäys sitten. Keppejä haettiin vielä kahteen otteeseen ja yhtä hyppyä samoin.

Sitten oli vuorossa toinen yritys eli Eimhjellenin agilityrata. Siinä oli todella haastava keppikulma. Gibli upposi kepeille hienosti, ja kun kehaisin, pyörähti ympäri. Seuraavalle hypylle yritin viskiä, mutta putki imaisi Giblin puoleensa. Puomin alastulon koira loikkasi ja myöhemmin ohjasin eri tavalla kuin rataantutustumisessa opettelin, joten siitäkin tuli kupru. Sen jälkeen meni ihan suunnitelmien mukaisesti, mutta ei mikään hyvä rata.

Kolmas oli Kaukisen agilityrata. Siinäkin muutin ohjaussuunnitelmaa rataantutustumisen jälkeen, jotta Gibli ei mene putkeen. Radalta tehtiin 0 ja sijoituimme sijalle 9./84. 

Yhteistuloksissa Gibli tuli sijalle 16 ja niin on lippu lunastettu myös Tampereen MM-karsintoihin.

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Mikä on viskileikkaus? Onko Giblillä siis vielä mahdollisuus päästä maajoukkueeseen? T. Epätietoinen tokoilija

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Yritin löytää omista videoistani viskileikkausta, mutten löytänyt. Youtubesta löytyy sillä hakusanalla. Lyhyesti selitettynä kuvittele koira vasemmalle puolellesi ja eteen pitkittäinen hyppy. Ohjaa koiran takaa vasemmalla kädellä koira riman yli ja jatka itse riman vasemmalla puolella. Koira kääntyy hypyn jälkeen oikealle puolellesi. Siis tavallaan se on takana leikkaamista pitkittäisellä hypyllä.

Giblin pääsy maajoukkueeseen vaatii "pienen" ihmeen. 8 parasta pääsee.