tiistai 15. maaliskuuta 2011

Viskileikkaus, sylivekki ja saksalainen persjätöllä

Otsikosta voisi päätellä, että olen riehunut iltaelämässä, mutta ehei. Kävin agilityhallilla. Tein yhtä ratapätkää, jota olen mennyt aiemmin Tuijan treenissä. Siinä on sylivekki, vastakkaista kättä, viskileikkaus ja saksalainen persjätöllä.

Tajusin, että "suhinakäännökseni" on oikeasti sylivekki. Tässä kohtaa rataa harjoitin Lystillä myös "oikea"-käskyä. Toimii. (Jälkiviisaus nro 1: Tämän ohjauksen käyttö viime lauantaina olisi luultavasti pelastanut jälkimmäisen radan hylyn.)

Vastakkaisen käden käyttö ei auttanut, jos yläkroppani kierto jäi vajaaksi ja liikkeeni valui kohti kiellettyä estettä, jota vielä tuijotin. Kun hetken tuumasin mitkä kaikki osaset menivät pieleen ja sain niitä korjattuakin, niin Lystikin kulki sinne minne piti. Viskileikkaus ei mennyt yhtä vaivattomasti kuin joskus. Saksalainen sen sijaan toimi. Muistin liikkua koko ajan ja hirmu sujuvalta tuntui ainakin itsestäni. :) Takaakiertokaan ei ollut ongelma. Olen syväanalysoinut edellisiä treenejämme ja löysin vian itsestäni: jos seison valmiiksi selkä kumarassa rintakehä kohti rimaa, käsi sivulla, jalat lukittuneena haara-asentoon, niin koiruus-vekkuli hyppää riman yli kainaloni alitse. Jos taas otan vähän erilaisen asennon ja liikutan alaraajojani oikeaan aikaan niin ooh - koira kiertää!

Keppejä mentiin niin, että Lysti otti kahden hypyn verran vauhtia ja pakkovalssilla otin sen kepeille. Tämä pelasi, jos en kiirehtinyt vaan odotin että koira oli oikeassa välissä. (Jälkiviisaus nro 2: Tämän toteutus olisi pelastanut meidät keppivirheeltä viime lauantaina.) Lysti osasi hakea saman sulkukulman vaikken ollut edellä huitomassa. Avokulman se löysi varmasti kahden hypyn vauhdilla, vaikka kepit olivat noin 7 metrin päässä. Yhteenveto: koirakon ihminen on kisoissa sössivä osapuoli. Rangaistus: saunassa ei mitään normaalia vihtomista vaan pitää kaataa kiuaskivet niskaan (on ollut muinoin jossakin sketsissä). 

Puomi oli koottuna, sen Lysti sai kipittää kahdesti. Alastulon 2o2o onnistui vaikka jatkoin juoksuani 5 metrin päässä. Ihana hauvelini!

Tämän jälkeen ajoin rantaan. Saimaan jäällä oli kivaa. 


Ei kommentteja: