perjantai 17. kesäkuuta 2011

Lykyn tottistelua

Maija taas ystävällisesti valaisi minua pienen malinoisin koulutuksessa. Kiitos näin julkisestikin!
  • Seuraaminen: Helposti aukesi Lykyn takalisto ulos, oman käden imutusasento on tärkeä. Täyskäännöksillä voi vedättää koiraan lisää potkua.
  • Istuminen: Tähän voi ottaa narupallon palkaksi, jotta suorituksista tulisi yhä nopeampia.
  • Pysähtyminen: Namilla edelleen, hiljalleen namin loitonnus kuonosta, josko tassut kestäisivät paikoillaan. Nyt kesti kerran 0.5 sekuntia.
  • Maahanmeno: Tähänkin pallo mukaan.
  • Irrotukset ovat hyvällä mallilla. Jes!
  • Luoksetulo: Olen pikkuisen fuskannut = pitänyt jalat harallaan, jotta pikkuisen etutassut eivät satu kenkieni päälle. Nyt vasta tajusin pienen vilppini. Eipä muu auta, kun jalat yhteen ja ongelmien kohtaaminen silmästä silmään. Oikeasti Lykyn asento ei ole vielä ongelma. Olen vain halunnut tiiviin luoksetuloasennon ja se on aika vaikeaa, jos on kengänkoko 42. "Hiit" on kutsusana, ihan siksi, jotta joskus muiden tänne-huudot eivät häiritsisi. Tulee tässä väkisinkin lusmut luonteenpiirteeni esiin. Mutta ollaan edistytty, ihan hyviä luoksetuloja tuli. Pidän kädet vielä edessäni, mutta kun varmuutta tulee lisää, kädet sivulle ja siitä vasta eteen.
  • Vauhtiluoksetulo: Eka kerralla koira törmäsi polviini, vaikka narupallo lensi kauemmas. Toisella kerralla oli parempi. (Lysti olisi tällaisen törmäyksen jälkeen tehnyt hirmuisen kaarroksen. Ei Lykky.) Siitä juoksutin iloisen koiran autohäkkiin.
Yleistä: Oli n. 22 lämmintä, aurinkoista. Lykky namitottiksen aikana haisteli + häiriintyi Maijastakin. Viettiä ja narupallon hyväksikäyttöä lisää (niissä liikkeissä joissa sitä pystyy käyttämään)! Leikin palo syttyi heti pennun silmiin ja seurasi ihan eri tavalla touhujani, kun leikkiä oli tarjolla. Nyt tosin leikkiriekutusta häiritsi se, että pentu vaihtaa hampaitaan. Tapaaminen teki monessa mielessä hyvää. Pienen malinoisin kanssa live-vertaistuki on arvokasta.

P.S. Lisäys: takaakiertoja lisää seuraavaksi niin että loppuasento on suora.

Ei kommentteja: