torstai 13. lokakuuta 2011

Noutoa

Jumitun helposti koiran kouluttamisessa tiettyihin juttuihin. Muistin kuitenkin noutoliikkeen. Jatkan sen opettamista Lykylle edelleen Korrien oppien mukaan. Koira osaa jo vauhdilla hakea ja kantaa kapulaa, palkkaan sen lelulla. Ruohikko on vaan liukas, joten tapaturmien välttämiseksi pitää lelupalkkaukseen keksiä joku muu paikka, varmaan pk-kenttä, koska taasen kovalla soralla säälittää pennun hampaat. Aloin kapulan pitämisen harjoittelun. Kokeilin myönteisen jännitteen kasvattamista niin, että Lykky oli edessäni. Enpä ole eteentuloakaan treenannut kunnolla, joten sekin tulee tässä opeteltua.

Paikkamakuusta (sisällä) Lykky pitää niin paljon, että se pitää suorastaan ajaa ylös. Sen on ilmeisen vaikea käsittää, että yhtäkkiä ruoantulo loppuu vaikka kuinka nätisti makaisi. Jää se istumaankin. :)

Tasapainolaudasta on moneksi. Itse treenaan sillä nilkkaa, nyt jo 10 sek per kerta. Lysti muisti jo vanhastaan, että palkkaa tulee, kun laittaa sille molemmat etutassut. Lykylle laitoin kosketusalustan tasapainolaudan päälle. Näpäkästi tuli silläkin etutassut siihen päälle.

Mitäs vielä, koirien keskinäiset leikit jatkuvat edelleen. Joko takaa-ajoa lelut suussa tai painia, minkä seurauksena täällä on kaksi sojottavakarvaista geelikaulaa. Lysti on painissa aika haka, ainakin sitominen onnistuu. Samalla se voi kuiskata pennulle kuka on queeni. Toinen muistaa jos haluaa. 


 
   

2 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Alemmassa kuvassa hyvä ilme!! :D Lysti on ihan sen näköinen, että "HEI! ei noin saa tehdä!" :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Mulla oli kuvassa aluksi vastaava kuvateksti, koska Lysti näyttää just siltä. :)