keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Tokoa

Olin Riikan opissa Lykyn kanssa. Näytin aina nykytilan ja siitä sain neuvoja eteenpäin.

Seuraaminen ja sivulletulo: Imutuksen Lykky osaa, mutta jos alan yhtään pilkkiä, kontakti tipahtaa. Sivulletuloissa se alkoi yllättäen kääntää peppua ulos, kun haki katsekontaktia eli kontaktia suussa olevaan ruokapalaan. Suussa oleva palkka ei siis ole hyvä tässä, ei käsi kainalossakaan ja vasen käsi pitäisi saada jo paikoilleen. > Käsi housun saumaan ja siitä häivytys ulommas, kun koira osaa. Käsimerkillä paikan korjaus, jos takapuoli lähtee ulos. Palkka taaempaa. Yhden askeleen seuraamisesta siirrytään askel kerrallaan eteenpäin. Tätä kokeiltiin ja sillä paikka, suoruus ja kontakti korjaantuivat. :)

Jäävät:  Maahanmenot hienoja, myös sivulta liikkeestä. Pysähtymisissä Lykky olisi aluksi mennyt maahan, istumisia ei kokeiltu. Näitä kannattaa tehdä itse peruuttamalla ja sekaisin myös, jotta koira oppii kuuntelemaan käskyt. Nyt tehtiin maahanmenoja ja seisahtumisia sekaisin ja Lykky osasikin.


Kesäkuun kuva

Luoksetulo eteen: 50 cm:stä Lykky osaa, mutta 2 metristä piti auttaa, "Whaaat?" oli koira. Tähän matkaa lisää, myös sisällä.

Nouto: Iskunouto-osuus hyvä ja ote hyvä. Tässäkin matkan pidennys eteen tullessa. Nyt Lykky osasi siirtyä vähän matkaa (15 cm) kerrallaan. Noutoon lopettiin, siitä tuli palkaksi narupallo, paineen purkamista tapporavistuksin vastomalla ja koira autoon.

Yleistä:
  • Jos tulee virhe toistamiseen, auta koiraa, älä vahvista virheitä.
  • Palkkaa paljon.
  • Älä höpötä! Yksi käsky ja tsap ja sitten kehumista tai käsky ja auttaminen. Muuten hiljaista.
  • Lepo kun ei tehdä mitään, lievempi kuin maa.
  • Ruutua ja noutoa kannattaa myös jo tehdä.
  • Häiriötä voi treenata myös agi- tai pk-kentän laitamilla, vaikkei ryhmässä treenaisikaan.
Jäi positiivinen mieli ja tuli selkeät sävelet miten edetä.

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

"Älä höpötä". Kiitos muistutuksesta. Terveisin eräs jonka tulee pennulle höpöteltyä koko ajan, kun muka pennulle pitää... tai en kyllä tiedä höpötänkö aikuisellekin? Huh.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tänään en muistanut koko höpötyskieltoa. :( Mulla se on käskyn toistoa ja eiku sivu ja no nyt se on vinossa ja oho ja hupsis ja eiku tästä ja... Ja vitsit kun itse inhoan ihmisiä, jotka koko ajan höpöttävät koirilleen!