keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tottelevaisuutta

Täksi päiväksi olin kaavaillut tottistelua. Kehtuutti lähteä, jolloin vaihtoehtoja oli kolme:
 1. Laiskuusharrastaja ei lähde, jolloin häntä harmittaa ettei lähtenyt, illalla tottistelee matolla.
 2. Velvollisuudentuntoinen harrastaja lähtee, kaikki menee ***siilleen ja paluumatkalla muistuttaa itselleen kuinka ei ikinä pidä lähteä silloin kun ei ole sellainen olo.
 3. Yksi vaan lähtee ja onkin yllättävän kivaa.
Vaihtoehto nro 3 toteutui. :)

Oli pimeää, koska paikkakunnan päällä on 7 km korkea yhtenäinen pilvimassa, satoi lunta ja tuuli. Pk-kentällä oli lunta reilu 5 cm. Koirat olivat kahdesti kentällä, näin saan vireen pidettyä parempana.

Lykky
 • Noudon luovutusta metrin päästä. Vähän eli kapula suussa, mutta kun sanoin rauhoittavasti ja nätisti rauha, koiruus lakkasi mälväämästä. Pari kertaa törmäsi, näistä ei palkkaa. Iskunoutoja myös, näissä Lykky tiputti kapulan aluksi metrin juoksun jälkeen, en reagoinut mitenkään, koira palasi kapulalle ja toi pidemmäs - palkka. Lisää noutoja! Nyt ei ollut ideaali ilma, kapula keräsi lunta päälleen, vaikutti selvästi.
 • Luoksetuloja lelu leuan alla, aluksi metrin päästä ja neljällä toistolla matkaa pidentäen 10 metriin. Kaikki upeita minun silmääni. Lykky nostaa laukan, ei törmää ja tulee ihan keskelle suoraan. Nämä ovat onnistumisia, joilla elää pitkään!
 • Perusasentoa lelu kauluksen alla. Pentu tuli suoraan eikä nojannut. Tähän olen nyt panostanut ja on auttanut.
 • Seuraamista lelu kauluksen alla aluksi askel ja perusasento, sitten noin 4 askelta. Hyvin kulki. Jihuu! Pitäisi kasvattaa nyt matkaa, mutta se vaatii apusilmäparin.

Lysti
 • Seuraaminen rytmin vaihtoineen ja sivuttaisaskelineen. Hyvä on hurtta.
 • Kaukoissa i-s hyvä, s-m eteni 20 cm. Takapalkkakaan ei auttanut. En korjannut.
 • Luoksetulossa koira ilkesi varastaa, palautus. Ei ole ihme, että agilityn lähdössä varastaa, kun ei kestä pk-kentälläkään loittonemistani. Ensimmäisellä otin pysäytyksen ja perille, toisella pitkältä matkalta lelupatukkaan.
 • Seuraamisesta seisahtuminen kokonaisena, hyvä oli.
 • Lystin kanssa leikki alkaa sujua. Se taistelee patukasta tosissaan, vänkää vastaan kuin bengalintiikeri.

Lääkkeet muuttavat ajatukseni normaalia oudommiksi. Eilen kävin pojan kanssa farkkuostoksilla. Maksettuani klikkasin taskussani auton avaimen "lukitse ovet" -painiketta ihan tietoisesti, koska ostotapahtuma oli ohi. Hetken päästä tajusin että no jopas.

Ei kommentteja: