sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ei merkintöjä kisakirjaan

Tänään kisasin Lystin kanssa. Lähdössä käyttäydyin treenimäisesti: kun Lysti oli noussut seisomaan, otin askeleen kohti, peruututin ja käskin istumaan, kehuin matkalla omalle paikalleni. Toimi. Toisella radalla se istui paremmin. Se oli myös tyyni ennen ratoja.

Ensimmäisellä radalla oli nolla niin lähellä kuin voi olla. Ennen loppusuoraa olin kaavaillut hypylle viskileikkausta, koska kyseisessä kohdassa ei ehtinyt koiran edelle, jonka jälkeen kääntö putkeen, mutta ilmeisesti silmämunani muljahti ratkaisevalla hetkellä, koska Lysti syöksyi putkeen ennen hyppyä. Minulta pääsi tahaton iloinen hihkaisu, kuten nykyään on alkanut tavaksi käydä ja jatkettiin iloisena kisamaisesti loppuun. Mutta siis lähtö ok, kepit ok, KONTAKTIT OK! Lystin vire oli hyvä, se oli innokas ja ohjattavissa. Jälkiviisaana oma liikkeeni olisi voinut viedä paremmin hypylle pois putkelta, mutta nämä ovat mielestäni just niitä juttuja, jotka oppii vain kokemuksen myötä.

Toisella radalla oli kolmen hypyn jälkeen suora linja puomille, mutta ei pitänyt mennä sinne vaan käydä sivussa tekemässä muurille takaakierto. Lysti jatkoi ohjauksestani ja ole skarppina nyt -käskytyksestäni huolimatta puomille ja hylkäys. Toinen hylkäys tuli kohdassa, missä kovavauhtisen renkaan jälkeen ei jatkettukaan U-putken tarjoavaan päähän vaan siihen toiseen. En ehtinyt kääntämään ja se oli siinä. Muuten radalla ei virheitä ollutkaan ja kivoilla fiiliksillä kirmasimme maaliin. Taas kepit ja kontaktit ok. Jälkikäteen tuumin, että olisi pitänyt kierrättää muuri sittenkin toista kautta. Ehkä sitten ensi kerralla.

Hyvä mieli jäi, tietysti nollan menetys kismitti vähän. Parasta on se, että saatiin juosta kaksi rataa maaliin saakka. Lähtö ja kontaktit ovat nyt ok, mutta niitä pitäisi ylläpitää. Reilun viikon päästä olisi Purinalla kisat, mutta kehtuuttaa ajaminen, se ottaa selkäänkin. Lystille näyttää käyvän tällainen järjestely, missä edellisenä päivänä saa päästellä isossa radalla pahimmat höyryt - ja minä saan tuntumaa koiran liikkumiseen.

Lykky on ollut vähän pimennossa tämän viikonlopun. Kotona ollessani se on saanut harjoitella laudan pätkällä 2on2offia. Huomenna minulla on taas vuosilomapäivä, joten satsaan siihen enemmän.

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Hienoa, että kontaktit onnistui! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Joo, ja vielä molemmilla radoilla. Nyt pääsee paneutumaan paremmin ohjaukseen... ;)

Sirkku kirjoitti...

Onnea onnistuneista kontakteista ja lähdöistä! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos. Toivon trendin jatkuvan.