keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Nyhverrystä

Lykkyä oli vaivannut tassu sen verran, että oli napertanut anturan välistä ihoa. Toinenkin takatassu punersi, joten ostin lopulta pihkavoidetta apteekista ja laitoin vauvasukat sille jalkaan. Nyt on siis tuplavaiva, vanhan liukastelupalovamman ohentama antura pintarikon kera ja märkien kelien tms. ärsyttämä tassunahka. Katsoin yhtenä päivänä tämän kadun sulamisvesiä, jotka heijastavat sateenkaaren värejä. Uudehkosta asfaltista vapautuu jotakin öljypitoista tai sitten täällä on joku auto, joka fuskaa öljyä tai bensaa. Ei tee tassuille hyvää, joten on tehostettu molempien koirien tassuhuoltoa eli hyvä huuhtelu ja kuivaus sisääntulon jälkeen. En tiedä onko lisäksi broileripullissa joku mauste, joka ärsyttää. Paistoin tänään maustamattomia fileesuikaleita, eipä ole ainakaan lisäaineista oireilu kiinni. 

Lykyn kanssa ei siis käyty ryhmätokoilemassa vaan ollaan nyhjätty sisällä. Se on taiteillut 15 cm leveällä laudalla 2on2offia. "Kiipee" on etutassut ja "osu" takatassut laudalla. Hyvin sujuu, jos on vasemmalla puolellani. Nyt treenataan myös toista puolta. Kaukot ovat olleet toinen ohjelmanumero, ihan uusi juttu. Maa-seiso-maa on hyvällä mallilla, samoin maa-istu-maa. Seiso-istu on myös ok, mutta istu-seiso on hakusessa. Siinä olisi hyvä, jos saisi takajalat heilahtamaan taaksepäin - muinaisesta tokokoulutuksesta vinkki, millä paikataan eteenpäin liikkumista. Mutta se tuntuu niin akrobaattiselta tempulta, että opetan nyt kuitenkin niin, että takajalat pysyvät siinäkin paikoillaan. Viralliset kaukothan nämä eivät vielä ole. Olen ihan koiran vieressä.

Lysti hankkii kohta elantonsa siivoojana. Se on haka poimimaan roskia olohuoneen matolta saadakseen kongaan täydennystä. Lisäksi se on päässyt kaukoja treenaamaan. Olen tässä tuumaillut sen ilmoittamista mölli-tokokokeeseen tai ihan oikeaan tokokokeeseen kesälle. Käytäisi korkkaamassa voittajaluokka ihan huumorimielellä. 

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Sinkkivoide on myös hyvää. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sinkkivoidetta onkin tuubi jossakin. Alkaa olla yksi hyllyllinen koirapurtiloita: Betadine, Hexocil, pihkavoide, sinkkivoide, kalkit, d-vitamiinit, pieniä keittosuolapipettejä (jos menee silmään jotakin, ihmisellekin), Helläpesu, matolääkkeitä, korvanhuuhteluaine, hammastahna, jääkaapissa Tehobakt ja pellavaöljy. Ostin nyt myös monivitamiinitabletteja varmuuden vuoksi.