sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Valko

Olen luvannut perheemme uudesta jäsenestä kuvia. Ne ovat tässä:

Valko sivusta

Valko tuntuu hyväpäiseltä. Olen sosiaalistanut sitä eikä se säiky mitään. Koirien kanssa se käyttäytyy kiltisti, on ehkä tottunut niihin aiemmin, ja koirat kunnioittavat sitä sopivasti. Valko on herkkä ohjaukselle ja pidätteille, onneksi, koska kiihtyy välillä aika lujaan menoon. Ylämäissä joudun potkimaan, mihin se vastaa lisäämällä vauhtiaan koulutuksensa mukaisesti. Peruutus on helppoa. Etuosa on aika roteva. Lonkkakulma on vaakalinjainen, mutta se on tälle lajille tyypillinen ja kestävä tukien melko notkoa selkää, mikä myös on lajiominaisuus. 

Vaaleanpunainen panta pitää sen paikoillaan, kun en ole vahtimassa. Ei ole järkevää opettaa tuntien piilopaikkamakuuta. Yllättävän pienellä ruualla se tulee toimeen. Talvisin on oltava suoja, nämä ovat vaihtolämpöisiä, mutta muuten pito on helppoa. Lisäys: Hiljainen se on myös, ei ole vahtiviettiä, ei hirnu eikä hauku.

Valko edestä Lysti vierellään

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Etkai harrasta Valkon kanssa ulkoilua polvet paljaana..näyttää hurjalta.. :/

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tänään harrastin, mutta ihan lyhyen matkan vaan. (Hirveästi auttaa, jos kyntää asfalttia.) Lysti köpsyttää vierellä rentoa ravia, ei vedä. En ole keksinyt mihin tuohon Springerin laittaisin. Etutangossa tuntuu ihan älyttömältä, mutta muuten olisi tarpeen. On hutera peli pyörään verrattuna, pitää olla molempien käsien tangossa ajaessa.

Sarianne kirjoitti...

Onnittelut vielä uudesta perheenjäsenestä. Valkolla on kyllä aika hurjan näköinen tuo selkä, mutta koska se on rodulle tyypillinen ilmiö, niin lienee ihan ok. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Koiraan tottuneelle tuo selkä on tosiaan aika notko, mutta tällä lajilla evoluutio on sen tuollaiseksi luonut eikä se aiheuta minkäänlaisia vaivoja, vaan on ennemminkin edellytys lajinomaiselle liikkumiselle. :)