torstai 27. syyskuuta 2012

Zap, tap,ts vai ap?

Molemmat koirat on taas ryhmätreenattu.

Lykyllä meni treeni varsin kivasti. Taas se kokeili onneaan ja olisi varastanut lähdöstä, mutta seuruutin takaisin. Pimeät putkikulmat se hakee kaukaa. Niisto tehtiin muurille, pystyin lähtemään tosi aikaisin eikä koira kuulemma edes meinannut oikaista. Siististi se hyppi muutenkin, kun olin ajoissa ja jätin tilaa. Kiva. :)

Pujottelussa Lykky kestää hyvin häiriötä, persjättöön mulla tuli kiire, hyvä niin. Avokulma vaatii hiomista: Oli sellainen kohta, missä koira lähetettiin suoraan putkeen, mistä se tuli takaisin hypylle ja siitä kepeille klo 8:n viisaria pitkin. Lykky on äärettömän herkkä hartialinjalleni. Jos käänsin itseäni yhtään liian aikaisin, oli koira toisessa välissä ja jos yritin kääntää hartioita toiseen suuntaan, koira lähti keppien sijaan hakemaan muita esteitä. Treeniin meni siis tämä keppikulma edelleen.

Kuva (c) Terhi

Radan ainoa kontakti oli A. Nyt tulee pitkä selitys: Olen käskyttänyt koiran aluksi kosketusalustalle, sitten kontakteille kosketusalustalle sanomalla "kiipee". Tassun osumisen olen merkannut naksuttimella ja sanomalla "zap" yhtä aikaa. Olen sanonut zapin, koska se on merkkauskehusana, millä merkkaan muunkin oikean toiminnan, ja on käytössä vaikka naksutinta ei olisi. Nyt näyttää siltä, että Lykky kiipeellä hakee kontaktiesteen silmiinsä, mutta vasta zap merkkaa sille kontaktitäppäystä. Koutsi kysyi, miksi sanon zapin niin myöhään. Selitin em. jutun. Kun kokeilin sanomalla zapin hyvissä ajoin, Lykky selvästi rytmitti ja täppäsi kontaktille. Tavallaan ihan hyvä juttu ja vieläpä varsin looginen, jos yritän miettiä koiran ajatusmaailmaa. Mutta voinko merkkaussanaa sanoa ennen kontaktia, sotkeeko koira? Vähän kuin naksauttaisi ennen kontaktia. :S Vai yhdistääkö se zapin joka tapauksessa kontaktiin? Muutanko vain vähän? - Sanonkin tap, tss tai ap, mikä olisi jo aika looginen up. Testaan miten Lykky reagoi näihin. Kiipeetä ei enää taideta tarvita. Olen halunnut Lystille ja Lykylle samat käskyt, mutta alkaa tulla eri käskyjä kuitenkin, vähän ärsyttää. Pikkuisen vihloo sisimmässä myös englantilaisen kuuloinen up, mutta minkäs teen, jos belgialaiseni ymmärtää sitä paremmin kuin savoa. ;)

Radan reunalla pidin Lykkyä lepo-käskyllä maassa. Siinä se lelu suussa pötkötti höntyilemättä.

Lystin ryhmätreeni oli tänään. Eka radalla se oli vähän hitaampi, toisella kuumui. Vinkuhaukkumisesta sen tietää. Sattumalta sama takaperoinen avokulma oli kuin Lykylläkin, treenata pitäisi. Pakkovalssin se luki hyvin, joskus on tullut ohjauksesta läpi. Puomi-putki-erottelu toimi, kun hidastin ajoissa, sillä puomi oli ensin ja jarrutukseen koira reagoi suotuisasti. Muistaisinpa jarruttelun kisoissakin.

Nyt koira hyppäsi kesken kaiken tutultakin keinulta. Minusta se oli taas säikähtänyt hyppy, plääh. Uusinnalla teki hyvin. Viikonlopun kisoissa otan keinun uudelleen, jos noin loikkaa.

Ruokajutut vielä. Lysti syö nyt pelkkää kala-riisi-nappulaa ja kopkopkop, toistaiseksi näyttää hyvältä. Olen syöttänyt sitä kolmesti päivässä, jotta lihoisi. Jotta on varaa laihtua, jos menee kaikki taas pipariksi.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Pidän peukkuja Lystin lihomiselle! :D Ja toki sille, että vatsa kestää ja tassut pysyy ehjinä!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Äsken se sai satsin oikein vedessä turvotettuna, koska kuivien murusten nieleminen ei tottumattomalle näytä kovin helpolta.