tiistai 24. syyskuuta 2013

Luukkusaalistaja (lisätty kynsijuttu)

Eilen oltiin muuten kuten Ellun kanat, mutta illalla molemmat ansaitsivat iltaherkkuja kaukoilla, käännöksillä ja ryömimisellä. Tänään koirat juoksivat kahdestaan irrallaan rinteessä. Jahtasivat vuorotellen toisiaan tai lönköttivät vain, kiva oli seurata.

Nyt ilmojen kylmettyä laitoin takkaan tulet. Pyysin poikaa ottamaan videolle. Lykkyhän pentuna saalisti kaikkea: takaoven heilahtavia sälekaihtimia, pakastimen laatikoita jne. Takan luukut on vielä kitkemättä. Lykky ei voi niitä vastustaa. Ehkä liike on sopivasti koirasta poispäin. Aluksi aioin olla kieltämättä, mutta en sitten voinutkaan olla hiljaa. :) Ei malinoisia suotta pidetä saalisviettisenä koirana:P.S. Luin Susan Garrettin blogia. Siellä on mielenkiintoinen juttu kynsien leikkaamisesta. Omillani ainakin kynsien pituus lisii, vaikka leikkaan ne säännöllisesti. Nyt on Lykyn kanssa menossa kokeilu systeemistä, mikä esitetään linkin videolla. En noin radikaalisti saksi, mutta vähän sinne päin.

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Voi Lykky senkin pölkky! :D Jäynä saalistaa ihan samalla ilmeellä sukkia! Siis silloin, kun joku ottaa sukkaa pois jalasta, niin se on valmiina tarraamaan siihen [sukkaan] kiinni.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Halusin tuon videolle, mutta on taas muistutettava Lykylle, ettei noin saa tehdä. Lämpimän takan kanssa saa muuten palovamman.

Jäynälle saa kätevästi opetettua "ota sukka pois" -tempun?

Minun pitäisi opettaa näille omilleni "auta kengät jalkaan". Se voi vaatia muutaman ruokahetken ja kenkäparin.

Jasmin kirjoitti...

Meillä tehdään tuota samaa (ei malinois, mutta saalisviettinen paimen kuitenkin) lattialuutulle ja imurille. Ja voi kuinka työlästä sitä on opettaa pois. Laiska omistaja vie koiran aina autoon odottelemaan siivouksen ajaksi, on meinaan hidasta imuroida 50 neliötä asiaan puuttuen ja komentamisesta tuntuu vain kierrokset kiihtyvän...

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

"Kaverit" ovat kertoneet, että moni muukin paimen viedään toiseen tilaan siivouksen ajaksi. Tykkäävät vähän liikaa. :D