lauantai 21. syyskuuta 2013

Vaikka pohkeen läpi

Olin kotikisoissa Lykyn kanssa. Viimeksi on kisattu kuukausi sitten ennen juoksutaukoa. Ensin kilpailtiin Siimeksen tekemillä kahdella agilityradalla, sitten Mujusen hyppärillä. Saimme 3 hylkäystä.

Ennen kisoja vieheleikitin Lykyn. Silti se oli ylivireä. Ensimmäisellä radalla oli mukavasti mutkia. Päätin ohjata takaa, koska en olisi kunnolla ehtinyt edelle säheltämään. Yhdessä kohtaa piti mennä mutkan jälkeen muurilta u-putkeen. Kiirehdin itse vähän toiseen suuntaan ja samalla käänsin Lykyn väärään päähän: hyl. Lopussa oli puomi, jolta piti mennä u-putken taaimmaiseen päähän. Lykky karkasi 2o2o:sta ennalta ja jysähti täysillä oikean pohkeeni läpi putken väärään päähän. Voi tuli ja leimaus! Ihan kuin joku olisi iskenyt täysillä pesäpallomailalla jalkaan. Käskytin koiran takaisin puomin alastulolle ja siitä maaliin. 

Pohje oli ihan hirveän tuntuinen, tyypillisen puujalan oloinen, nilkkaa ei voinut koukistaa eikä ojentaa eikä oikein kävelläkään. Onneksi hallilla oli kylmäkäärettä, joka alkoi nopeasti helpottaa. Pohdin pitkään, osallistunko muille radoille.

Ennen toista rataa vieheleikitin taas Lykyn ja se tuntui kylläiseltä. Radalle mennessä ei ollut minkäänlaista näkösuojaa, joten edellisiä katsellessaan Lykky kuumui liikaa. Suostui se tottistelemaan, mutta vongahteli siihen malliin, että tiesin kierroksia olevan. Tällä radalla oli yksi tiukempi kohta, jossa Lykky tiputti riman. Lopussa oli keinu, jolta se luvatta syöksyi kepeille. Keskeytin moisen, seuruutin koiran maaliin. Pohje kesti.

Kolmas hyppäri oli selkeä ja kiva. Lykky oli edelleen ylivireä. Kepit se haki hyvin, vaikka olin jäänyt taakse. Se ei kestänyt rinnalle kirimistäni, vaan oikoi keppejä. Kun aloin ottaa niitä uusiksi, koira ponkaisi yhden ekstrahypyn eli hylkäys siinä kohtaa. Lopussa oli 3 hypyn suora. Vaikka käskytin eteen, Lykky pyörähti ennen viimeisintä hyppyä luokseni. Näitä täytyy harjoitella lisää. Tällä radalla vire alkoi olla siedettävä.

Yhteenvetoa:
  • Vieheleikistä huolimatta Lykky kuumui liikaa.
  • Se varasti kahdella radalla viimeisimmältä alastulokontaktilta - tämäkin on virejuttuja.
  • Kolmannella radalla kepit jäivät kesken - ei malttanut tai ei kestänyt rinnalle kirimistäni.
  • Rimat pysyivät hyvin, lukuun ottamatta toisen radan syherökäännöstä. Olisin voinut ohjata kohdan kauempaa.
  • Tarpeeksi kovassa vauhdissa se näyttää ottavan puomin ylösmenon, joku tassu osuu tällöin kontaktille.
  • Takana leikkaaminen pelaa hyvin, kunhan muistan näyttää oikein, minne matka jatkuu. En ole hirveästi sitä treenannut, mutta kannattaisi, koska kisoissa joudun siihen turvautumaan kuitenkin.
  • Pyrin ohjaamaan jokaisen mutkan ja luulen onnistuneeni jotenkin. Lystin kanssahan voin vetää suoria linjoja: jos jossakin on vinoja hyppyjä peräkkäin, voin lähettää sen suoraan. Lykyn kanssa pitää toistaiseksi tehdä ne kaarteet.

Ei kommentteja: