sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Käännöksiä ja tokoa

Koirat herättivät 10 maissa. Huomasivat kevyemmän uneni ja tihenevän kääntyilyni, jonka jälkeen joka kerta seisoi vierelläni tai päälläni "Juhuu, se heräs!" -kaksikko.

Otin Lykyn hallille. Harjoittelin tiukkoja kääntymisiä. Viimeksi Harrin treenissä huomattiin, että se ei enää käänny automaattisesti niin pienesti kuin aiemmin. Samasta ilmiöstä on ollut välähdyksiä aiemminkin. Aloitin hiljaisesta vauhdista, lopulta vauhtia tuli putkesta käsin eikä käännökset levahtaneet.

Teetin myös kaikki kontaktit pari kertaa, kun hallilla kerta oltiin. Siinä olikin agilityosuus.

Tokossa harjoittelin luoksetulon pysäytystä, valeheitto tepsii edelleen. Koira ei enää käännähdä petetyn oloisena, vaan tuntuu tietävän jutun juonen. Ensi kerralla pyydän perille saakka.

Kaukokäskyissä istumaannousu 5 metristä oli taas vaikeaa, luulen Lykyn sotkevan liikkeen edelleen paikkamakuuseen, vaikka vihjesanalla liikkeet erottelenkin.

Pihalla harjoiteltiin hypyn takana istumista. Käsiavulla sain sen istumaan seisoma-asennosta. Edettiin siihen vaiheeseen, että lähetin viereltäni hyppyyn ja käsiavun kanssa pyysin hypyn takana istumaan. Istumisesta hyppyytin myös takaisin luokseni. Tämäkin kaipaa vielä kovasti vahvistusta. Lykky on koira, joka tarttee alkuun toistoja rutkasti, sitten alkaa toimia.
Ei kommentteja: