lauantai 9. marraskuuta 2013

Pysähy!

Aurinkoa näkyi tänään vähän aikaa. Tai ainakin pilviharso oli sen edessä vähän ohuempi jonkin aikaa. Kävin Lystin ja kickbiken kanssa lenkillä. Lysti ravasti kauniisti vierelläni. Välillä laskin sen irti juoksemaan, jolloin siitä paljastui leikkisä pentu. Jätin kickbiken kumoon polulle, leikin Lystin kanssa ja lopulta hengitettiin samaan tahtiin marraskuisella mäntykankaalla. Nämä hetket lasken koirien kanssa olemisen TOP3:een.

Ennen tein paljon pitkiä metsäkävelyjä, mutta ne ovat jääneet. Selkävika aiheuttaa katkokävelyä = jalat menevät maitohappoisen tuntuisiksi välillä nopeasti, ei sellaisilla kintuilla uskalla pitkälle lähteä. Onneksi tuo city-mallinen kickbike selviää kohtalaisesti metsäpoluilla.

Seuraavaksi otin naftaliinista Lykyn. Eilinen seisomisongelma jäi vaivaamaan. Levittelin hallilla taas koiraparan kiusaksi lelun ja ruokarasian maahan ja The Noutokapulan pöydälle. 
  • Seuraaminen oli nyt heti priimaa. :)
  • Seuraamisesta pysähtyminen ei ollut. Virittelin oikein Lykyn, että seuraavaksi otetaan pysähdys. Noin 2 x koira pysähtyi ennen käskyä, jälkimmäisellä olin viisastunut ja vedin sen hihnasta mukaani. Noin kahdesti se kävi maihin ja ehkä kolmesti istumaan. Kun käännähdin siihen päin, näin koiran takaraivon sen katsoessa haikailevasti aarteisiinsa päin. Ok, oli varmaan liian paha häiriö, mutta kun seuraaminenkin sujui, istuminen sujuu ja maahanmeno sujuu, joten voisi seisominenkin onnistua, kun koira sen on osannut. Mietin kuumeisesti, sanonko väärällä äänensävyllä vai katsonko liian alas tai ylös vai annanko jotakin muuta outoa vartaloapua, jonka koira tulkitsee väärin. En löytänyt mitään sellaista. Väärän asennon jälkeen sanoin aina "hupsis", joka on kohtalaisen neutraali ilmaus sille, että väärin meni, jäit ilman palkkaa. Sitten se loksahti: Ihmeekseni koira pysähtyi, josta riemunkiljahdus ja vapautus. Toinen perään testiksi, oliko vahinko. No ei ollut, mistä taas riemastunut kiljahdus. Kolmas vielä, jotta muistaisi, mitä tässä tarkoitettiin ja se oli siinä! 
  • Lykyllä oli kyllä liikuttava halu tehdä oikein. Kun lopetin leikin siirtyäkseni seuraavaan osioon, Lykky löysi esteen takaa keinun, jolle meni tohkeissaan tekemään 2on2offia. 
  • Seuraavaksi teetin kaukot sivuttain aarteisiin noin 7 metrin päästä. Kontakti oli hyvä, istu-maa-istu, hienosti pysyi takapää paikoillaan ja vapautus. 
  • Noutoa teetin kahdesti, koska ekalla koira palautti ravilla. Toisella laukkasi perille. Ei muita huomioita. Ehkä joku tuomari rokottaisi kapulan varomattomasta käsittelystä, kiinniotto ei ole kovinkaan hellä.
  • Hyppy x 3, hyvä oli.
  • Lopuksi piilopaikkamakuu noin 2 minuuttia. Iloinen ja paikoillaan pysynyt koira oli palattuani.

Ei kommentteja: