tiistai 17. kesäkuuta 2014

Alen Marekovicin opissa

Pitkään pohdin, kummalla lähden. Koska päivällä satoi räntää, jonka vuoksi koulutus oli hallissa, jolloin saatoin tarjota Lystille tassuystävällisen kentän ja välttää allergeenit riisumalla tossut vasta sisällä, lähdin Lystillä. Toivoin saavani neuvoja pitkäksi venyviin mutkiin ja sainkin. 

Radalla oli takaakiertoja ja yhden siivekkeen ympäri pyörityksiä, 180 asteen käännöksiä hypyllä, persjätön paikkoja ym. 

Saimme ohjeita, kuinka Lysti kääntyy paremmin takaakierrossa oikeanlaisella viennillä ja tämä oli uusi juttu. 180 asteen käännöshypyllä en saa näyttää liikkeellä tai kädellä yhtään, että "jatka matkaasi". Yhdessä kohtaa Lysti oli päättänyt kääntyä pidempää kautta ja siinä otettiin muutama toisto, että koira tuli ohjaukseen. Olkapää täytyy muistaa laskea! Englannista vapaasti suomeksi käännettynä: "Fiksu koira tekee paremman reitin, mutta kyllä sen täytyisi tulla ohjaukseesi." Ääntä saisin myös käyttää enemmän, koska ohjaus ei koskaan ole täydellistä. Ja yleensäkin täytyy treenata juttuja, jotka ovat vaikeampia.

Lopussa oli kohta, missä tein valssia keinun jälkeen. Edessä oli putkensuu, jonne ei pitänyt mennä. Lystin keinu on toki hätäinen edelleen, mutta uusi oivallus oli sekin, että voin ehtiä sen eteen valssaamaan ilman, että minun täytyy jättää sitä yksin keinulle. Valssin jälkeen on tärkeä tietää, minne jatkan, jottei koira sukella minne sattuu.

Eli koulutuksesta saatiin 5 hyvää juttua, joko uutta oivallusta tai vanhan tiedon esille tuloa. Tykkäsin.

***

Katsoin Lystin kisavideota. Yritin saada normivauhtisesta selvää, miten Lysti menee kepit. Vääntö tai uskallus ei ihan riitä melomiseen ja etutassut tasassa -tyyli ei riitä. Hidastin videon 0.25-kertaiseksi ja vastaus löytyi. Tikkisellä on rytmi verissä.


Ei kommentteja: