maanantai 24. marraskuuta 2014

Kotinyhjäystä

Lysti sai tänään taas siedätysainetta. Seuraava piikki on 6 vrk:n päästä. Sen tassut ovat edelleen lievästi ärtyneet. Sai siksi sinkkivoidetta ja tossut. Koska ulkona on liukasta, tossuilla vielä liukkaampaa, ulkoilut ovat olleet lyhyitä. En halua uittaa sen paljaitakaan tassuja sulavassa lumessa. Jos se olisi kunnossa, olisin kisannut ensi lauantaina. Nyt se(kin) jää. :(

Korvaukseksi treenattiin kotitemppuja: valokatkaisimen painamista, peruutusta, kurreasentoa, käännöksiä, ratsastusta (=koiruus tulee jalkojeni väliin ja pysyy siinä, vaikka liikun) ja jalkojeni välistä pujottelua. Lysti on näissä valtavan innokas. 

Lykyn kanssa tottistelin iltalenkin yhteydessä. Siitä onkin aikaa. Hyvässä muistissa oli koiralla jäävät: seisominen, istuminen ja maahanmeno. Juoksusta se oikein plätsähti maihin. Seuraamisessa kävelin erilaisia kiemuroita, otin sivuaskelia, peruutin jne. Ei ongelmaa. 

Lelun irrotuksen jälkeen se jäi lussuttamaan ilmaa, kuten joskus ennenkin tottistellessa. Aiemmin tämä purettiin haukuttamalla. En nyt haukuttanut/nostanut sitä, vaan silitin sitä päästä ja sanoin lempeästi "rauhoittuu". Hampaiden klakse lakkasi siihen.

Kotona naksuttelin Lykylle uutena temppuna pedilleen menoa. Ostin lattialle sen lempimakuupaikalle pehmustetun alustan, jonka se heti otti käyttöön. Naksuttelin sitä nyt. Lykky yhdisti naksuttelun nopeasti kosketusalustaan ja alkoi täpätä petiään kuin se olisi ollut kosketusalusta. Noin 20 naksuttelulla mulla oli koira, joka kävi pedilleen maate. :) Yhdistän ensi kerralla käskysanan. Saa olla "peti". Suurena tavoitteena on saada Lykky jatkossa odottamaan pedillään, kun vieraita tulee.

Ai niin. Semmoinen uusi juttu me ollaan keksitty, että koirien puuro valmistetaan nykyään takassa. Kun takkaa on illalla lämmitettu ja hiillos hiipunut, laitetaan ritilälle 3 litran uunivuoka. Aamulla sieltä voi nostaa lämpimän ja valmiin puuron. Ehkä saan tehtyä joskus ihmisillekin uunipuuroa. Vaikka ohrasuurimoista?

Ei kommentteja: