sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Harrin valmennuksessa

Eilen kävin Lystin kanssa metsässä. Se sai ravata renkaan jälkiä pitkin. Ei siitä näkisi, että on toipilas, mutta käteen tuntuu selvä nestehöttö kainalossa. Lykyn vieheleikitin pitkästä aikaa. Tänään oli Kataisen Harri meitä valmentamassa ja piti myös teorialuennon koiran kouluttamisesta.

Rakensimme 35 esteen radan, jossa ei ehtinyt varmistelemaan. Oli putkiansaa, tiukkoja käännöksiä, valsseja, persjättöjä kontaktien ja keppien jälkeen. Pääsimme tutustumaan tuplasylkkäriin. 

Ihan aluksi Lykky tiputti kaksi rimaa. Se rokotti, kun en pitänyt sitä silmäkulmassani. Sitten unohdin, missä on yksi hyppy, jolloin valssi tuli väärään kohtaan, ja myöhemmin radan. Yhdessä välissä koira luikahti pakkovalssista putkeen, minkä korjasi uusinnalla. Se myös luvatta livahti kerran alastulokontaktilta. Keskeytin eleettömästi. Uusinnalla Lysky pysyi kontakteilla nätisti. Vaikka se on kovan oloinen, se yllättää joskus herkkyydellään.

Mutta voi, että Lykyssä oli paljon hyvää! Kepit, kontaktit, esteiden hakeminen jne. Lopulta tehtiin rata nollalla läpi ja voi, että se teki gutaa. 

Tässä on kooste: 


Ei kommentteja: