tiistai 19. tammikuuta 2016

Tikkinen eläinlääkärissä

Laitetaas ensin vähän pakkaslukemia. Eilisaamu oli kylmin tähänastisista. Aamulla oli 32,6 astetta pakkasta, vasta klo 11 pakkanen laski alle 30 asteeseen - ja nämä ovat Ilmatieteenlaitoksen virallisia lukemia. Eipä ulkoiltukaan. Tänään on tuntunut suorastaan leudolta, on miltei 10 astetta lämpimämpää. Aprikoin tässä, pitääkö vanha sanonta merkkinsä ja onko ensi kesänä siksi luvassa helteitä. Jää nähtäväksi.

Meidän korkeudella päivä on tänään 6 h 33 min pitkä. Lyhimmillään joulun alla se oli yli tunnin lyhyempi, 5 h 16 minuuttia. Viikon päästä ollaan lukemissa 7 h 8 minuuttia. Auringolla on kova vauhti. :D

Sitten Lystin pissaosio. Propalin ei auta kokonaan edes 3 x vrk:ssa annostelulla (annostus lisätty myöhemmin), mutta lääkkeen kanssa ei jää istuma- tai makuupaikalle pikkulätäköitä ja tiplojen määrä on kahdeksasosa verrattuna lääkkeettömään aikaan. Ongelma vaihtelee: välillä on tipattomia päiviä sekä lääkkeen kanssa että sitä ilman. Vaiva ei ole niin paha, että se olisi välttämätöntä saada pois, mutta pienikin apu on tervetullutta. Jätin viikonloppuna lääkkeen kokonaan pois, jotta saataisiin pidettyä 2 viikon varoaika ennen mahdollisia tammikuun lopun kisoja. 

Tänään käytiin ultraäänessä. Lystille oli totinen paikka joutua selälleen kouruun ultrattavaksi. Kokovartalojäykkyys vaihtui jonkin ajan kuluttua kokovartalovapinaksi ja lopulta läähätysvaiheen jälkeen koira rauhoittui kokonaan. Ultrauksen jälkeen se oli normaali ja söi hyvällä ruokahalulla banaanilastuja. Virtsarakko ja munuaiset ovat kunnossa. 2 viikkoa sitten viety virtsanäyte oli normaali. Lähetin Kennelliittoon poikkeuslupahakemuksen. Yritin tänään saada kiinni asian käsittelijää. Olisin kysynyt, mikä on käsittelyaika. Pitäisi tietää, jatketaanko lääketaukoa vai ei.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kokeilitko jo Lystille täydellä annostuksella Propalinia, eli sen 3x päivässä?
Munkin pitäisi saada aikaiseksi pyytää eläinlääkäriltä paperit Nemon poikkeuslupaa varten.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kokeilin annosta 3 x päivässä, mutta se ehti mennä vain vajaan viikon ajan. Jatkan sitä pidempään sillä annostelulla, kunhan saan luvan.

Annatko Nemolle sen suoraan suuhun vai johonkin tiputettuna? Aluksi annoin sen Lystille pieneen leipäpalaan uutettuna, sitten olen pruutannut suoraan kitaan. Perään se on saanut "maustamatonta" ruokaa. Luulen, että paha maku häviäisi nopeammin, jos antaisin lääkkeen edelleenkin johonkin uutettuna.

Marika kirjoitti...

Leipäpalan päällä mnee useimmiten.
Ja tyhjään mahaan annettuna toimii paremmin.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ok, kiitos!