sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

5-10-hyl

Ilman paineita ajelin Lystin kanssa kisoihin. Ei kannattaisi.

Eka radalla, hyppärillä, tökkäsin Lystin toiseen keppiväliin. Muuten rata olisi ollut sujuva. Vitonen sieltä. Koska peli oli jo menetetty, irtosin kepeiltä monta metriä Lystin edelle. Lysti kesti hyvin - tulipa kisoissa testattua jotakin uutta.  Ansaputket vältettiin hyvin. 

Agilityradalla alussa oli siksakkia, jossa yritin käyttää hyväkseni päällejuoksua, sitä ohjausta siis. Näytin edellisen hypyn huonosti ja sain Lystin ohi hypyn. Siitä vitonen. Toinen vitonen tuli puomin ylösmenolta. Lysti harvoin niitä tekee, mutta nyt taas. Kymppi sieltä. Muuten ohitettiin taas ainakin kolme ansaputkea. 

Kolmannella radalla Lysti varasti lähdöstä. Olin ensin lähdössä juoksemaan mukaan, mutta pysähdyin ja sanoin jotakin "Eikä! Hyi Lysti." Samalla olin kääntymässä maalia kohti tottelemattoman koirani kanssa. Tuomari nosti käden ylös, lähti kävelemään kohti ja huusi, että "Mene lähtöön uudelleen. Ota alusta uudelleen!" Mielessäni pyöritin silmiäni, että mikä koulutustuokio tässä oikein on tulossa. Hän jatkoi, että "arvostelu aloitetaan alusta" ja selvensi radan olleen keskeneräinen, koska putkenpainoja oli vielä korjailtu. Laitoin Lystin uudelleen lähtöön. Nyt se istui kuin tatti ja piti oikein kunnolla pyytää se mukaan. Kait se ajatteli, että pakko on lähdössä pysyä, koska tuomari on noin jämäkkä. :D Tällä radalla väistettiin taas ansaputkia - niissä ollaan edistytty. Poispäinkääntökin onnistui kisaolosuhteissa. Leikkasin takana kepeillä, koska pakko niitäkin on kisoissa viljellä. Lysti otti kontaktit upeasti. Viimeinen este oli vähän pois linjalta. Etukäteen olin kaavaillut takana leikkaamista. Koska Lysti pysähtyi niin upeasti A:lle, se ei mennytkään tarpeeksi edelle, joten takana leikkaaminen jäi - ja jotenkin ajattelin sen löytävän maalihypyn muutenkin. Ei löytänyt, vaan juoksi ohi. Se siitäkin nollasta.

Hyvää oli Lystin ohjautuvuus ansaputkien edessä, keppikokeilut ja poispäinkäännös 180 astetta pitkittäiselle hypylle. Erittäin hyvä oli viimeisimmän radan alkuun palautus ja sen jälkeinen Lystin kuuliaisuus radalla. 

***

Poika näki viimeksi Lystin kisoissa muutama viikko sitten. Hän jo silloin tuumasi, että on tainnut ruoka imeytyä vähän paremmin. Perjantaina koiran nähdessään hän tuumasi, että "Lystiä ei kannata laskee alamäessä hihnasta irti". Aloin tunnustella sen kylkiluita. Kyllähän ne löytyvät, mutta väliin jää ehkä viitisen milliä silavaa. Se on saanut positiivisia kommentteja tuuheasta turkistaan, mutta tuuheuden salaisuus taitaa olla tynnyrimäinen keskivartalo, mikä saa karvat sojottamaan sivuille eikä alaspäin. Vatsalinja sentään nousee. Käytin sen Mustin ja Mirrin vaa'assa. Painoa on 25,9 kg. Aiemmin sen painoennätys on ollut 24 kg ja ollut silloinkin hoikka. 

Mutta ei painonnousu ihme ole. Treenaan sitä nykyisin vähemmän kuin ennen. Lisäksi rakas koirani saa nykyisin seitin sijaan heppaa. 100 g heppaa sisältää proteiinia 17 g, rasvaa 20 g ja energiaa 250 kcal. Seitissä on proteiinia 17 g, rasvaa vain 1 g ja energiaa 80 kcal. Sen lisäksi Lysti on saanut määrällisesti heppaa enemmän. Paksu-Bertta joutuu laihdutuskuurille, tavoitepaino on 1-2 kg alempana.

Ei kommentteja: