maanantai 20. kesäkuuta 2016

Lysti eläinlääkärissä

Kävin Lystin kanssa eläinlääkärissä tassujen takia. Tassuissa erottuivat yhä viime viikon arpeutuneet muutokset, lisäksi silmien alapuolelta ja kuonosta on lähtenyt karvaa. Käytin Lystin illalla ulkona ilman tossuja, jonka jälkeen alkoi tassujen jyystäminen. Puin tossut. 

Nyt on siis kokeiltu rasvahappolisät, vitamiinit, hivenaineet, antihistamiinit, siedätyshoito (jonka täysi teho paljastuu 2 vuoden kohdalla syksyllä, toistaiseksi ei apua), kortisoni ja lukuisat poppakonstit mäntysuovasta pihkavoiteen kautta erilaisiin hoitaviin ja desinfioiviin shampoisiin. Koira on jatkanut ruokavaliota, millä se ei oireile. Lisäksi olen pukenut sille tossut sulan maan aikaan kesästä 2012 lähtien. Parhaiten tassut on parantanut sinkkipitoinen vauvojen voide, mutta se ei estä uusia rakkuloita muodostumasta. 

Vein virtsanäytteen, koska Propalin voi estää myös infektiosta aiheutuvan tiheämmän pissimisen. Virtsassa oli bilirubiini plussalla, joten huomenna käydään laboratoriossa tarkistamassa, alkaako maksa piiputtaa, vai onko kyseessä väärä hälytys. Tsekataan samalla muitakin arvoja. Lysti sai myös B-vitamiinipiikin, koska yksi B-vitamiini ei imeydy kunnolla. Vaaka näytti 24,1 kg.

Aloitettiin uusi lääke eli Apoquel, jonka pitäisi auttaa atopiaan ja kutinaan nopeasti. Sitä syödään vähän aikaa. Rinnalle alkaa siklosporiini (mm. Atopica-kauppanimellä), jonka pitäisi auttaa viimeistään 1 kk kohdalla. Molemmat ovat immunosuppressoreja. Siklosporiini on myös ihmisillä käytetty lääke, jota käytetään elinsiirroissa hyljinnän estoon. Molemmilla voi olla sivuvaikutuksena aluksi ripulia ja pahoinvointia. Lista jatkuu tietysti loputtomiin.

Annoin Lystille ohjeen mukaisesti Apoquelia noin klo 12. Klo 17 se ripuloi limaulosteet, joiden pinnalla oli kohtalaisen paksusti verta, jotakin viirujen ja hyytymien väliltä. Kyllä se ripuli menee, mutta lima ja veri on vähän liikaa. Samalla koira ahmi ruohoa eli sitä närästi voimakkaasti. Katsotaan huomenna, miten edetään. Nyt se makaa ihan rauhallisen oloisena ja virkoaa pystyyn heti, kun laitan ruokaa keittiössä, joten voi kait ihan hyvin.

Voi Lysti. :(

Lysti eilen lähdössä kisoihin

Ei kommentteja: