lauantai 10. syyskuuta 2016

Piirinmestikset

Oli kotikisat. Lysti lähti alkupäässä, Lykky noin 15 koiraa sen jälkeen. Tuomarina toimi Pertti Siimes, jolla oli virtaavat radat, joissa kaikissa oli myös tarkemman ohjaamisen paikkoja. Eka agilityrata oli normaali kisarata. Seuraava agilityrata ja hyppäri olivat piirinmestaruusratoja, joiden yhteistulos ratkaisi mestarin.

Menin taas niskatuen kanssa eikä kovin jouhevalta tuntunut.

Ensimmäisellä agilityradalla piti keinun jälkeisellä hypyllä vaihtaa puolta. Olin jo Lystin edessä ja myöhemmin Lykyn edessä vielä pahemmin. Lysti kerästi 15 pistettä, puomin ylösmenolta ja keppien sisäänmenosta, en tiedä, mistä kolmas virhe tuli, mutta ei sillä paljon ollut väliäkään. Lykyn kanssa rata hajosi täydellisesti keinun jälkeen. Lykky yritti huonolla ohjauksellani hakea joitakin esteitä. Lopulta kytkin koiran ja palkkasin sen maalissa.

Toisella agilityradalla heti toinen hyppy oli takaakierto ja sen jälkeen todella jännä klik-klak-suora putkelle. Esteet olivat "suoralla" ihan vinksin vonksin. Sitten kaarrettiin hypyn kautta keinulle, miltä puoliympyrää puomille. Puomilta renkaalle ja putkeen, hyppy ja 90 asteen umpikulmaan kepeille. Siitä takaakierto, päällejuoksu, A ja kaksi hyppyä. 

Lysti teki työtä käskettyä ja tulimme nollalla maaliin. Lykky teki myös työtä käskettyä, mutta tiputti 10 pinnan edestä rimoja. 

Hyppärille päästiin kuuluttajan mukaan "hyvistä asemista puolustamaan piirinmestaruutta". Tehtiinkin Lystin kanssa nollaa  ja koira toimi kuin unelma. Sitten yksi putki syötti hypyn ohi, Lysti haki loogisimman hypyn ja se oli hylkäys. Loppurata mentiin taas suunnitelmien mukaan. Kyllä harmitti, etten hoksannut rataantutustumisessa tuota kohtaa. Samaan vipuun meni muutkin, mutta koska mentiin niin alussa, en ehtinyt huomata miinaa. Maalissa kehuin Lystiä kuin se olisi voittanut maailmanmestaruuden.

Lykky tiputteli rimoja 15 pinnan edestä. Sen kanssa olin tarkkana miinakohdassa, joten hylkäystä ei saatu. Pariin kohtaan tuli kyllä isot kaarrokset. Lykky oli lopulta neljäs piirinmestaruuskisoissa.

Katsoin Lystin kakkosradan sijoituksen kisojen jälkeen. Olimme voittaneet agilityradan ja päässeet piikkipaikalta puolustamaan mestaruutta. Yksi väärä hyppy ja se oli siinä. Lohtua toi Lystin voittonolla - niitä ei olla päästy aikoihin juhlimaan. Hyvä Tikkinen!

Palkintojenjaossa yksi kisaaja ilmoitti kisan olleen koiransa uran viimeinen. Jostakin syystä pisti nieleskelemään aika lailla enkä ollut ainut. Tiedän jo nyt, miten kova paikka tulee aikoinaan olemaan, kun syömähampaani Lysti jättää agilityradat. Without me you are only you.

Yhteenveto: Lysti oli mainiossa iskussa. Aamulla testasin sen triggerikohdan kyljestä, mitään reaktiota ei enää tullut. Kireyksien poisto näkyi vauhdissakin. Lykky kärsi pääni liikevajauksista ja tiputti rimoja. Ilman tiputuksia olisi eri fiilikset.

Tässä on laulu Lystille: 

Ei kommentteja: