sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kaksi vitosta

Eipä mennyt kovin hulppeasti kuusi starttia. Oli radoissakin vaikeutta (ei muutkaan nollilla juuri juhlineet).

Eka agilityradalla piti ehtiä suoran putken jälkeen ohjaamaan koira hypyn takaakiertoon, mitä seurasi putki-puomi-erottelu. Muurilla tiukka käännös, kepit ja takaisin päin kiire päällejuoksuun. Sitten sellainen välistävetokiemura, A, tiukka takaaleikkaus ja maaliin.

Lykky lähti kolmantena ja epäonnistuimme putki-puomi-erottelussa. Ei ne kontaktien alastulotkaan tarkkoja olleet. Rimoja tuli alas. Lykyn vire oli liian korkealla, olisi pitänyt keskeyttää. Hylkäys.

Lysti jätti viimeisen keppivälin pujottelematta, vaikka mielestäni sitä tuin. Otin kepit uudelleen. Ihan lopussa se hyppäsi saman hypyn kahteen otteeseen. Hylkäys.

Toisella agilityradalla tuli heti alkuun putki-puomi-erottelu ja rientäminen takaakiertoon. Muurilta käännyttiin tiukasti, jos ei kääntynyt, koiran oli hypättävä 3 metrin päässä ollut ansahyppy. Kepeille lähestyminen oli nopsa. Sitten taas putki-puomi-erottelu ja suoran putken päässä hyppy, joka piti edetä suoraan. Tässä kaikki näkemäni koirakot olivat ongelmissa. Lopussa A:n ja renkaan jälkeen takaakierto, mistä taas putki-puomi-erottelu ja lopulta maaliin.

Lykky lähti nyt toisena. Näissä irtoamiskohdissa se kääntyi hypyn jälkeen väärään suuntaan. Kepeillä se ei taipunut toiseen väliin. Otin ne uusiksi. Muuten rata sujui yllättävän kivasti, suorastaan flown kera, koska ei ehtinyt mitään miettiä, rientää vaan kilpaa putkessa juosseen koiran kanssa. Vitonen tältä radalta, sijoitus toinen.

Lysti kärsi, kun jäin niistossa sen eteen. Rima siitä. Muuten hienoa työtä, sijoitus neljäs.

Kolmas agilityrata oli jouhevin etukäteen katsottuna. Siinä kolmantena oli kepit, minkä jälkeen päällejuoksuhyppy, putkeen, kiemuran kautta puomille, mistä hyppy, suoraan putkeen ja puomin toiselta puolen leijeröiden muuri ja toinen hyppy. Sieltä A:lle ja loppukiemurat.

Lykyn kohdalla keppien jälkeinen päällejuoksuhyppy jäi toteutumatta. Siitä otteeni herpaantui ja Lykky nosti virettään. Taisi tulla pari rimaa alas eikä alastulokontaktitkaan olleet kauniita. Hylkäys.

Lystin ohjasin ihmeellisesti pakkovalssilla takaakiertoon jo toisen hypyn kohdalla. Se luki sen tosi kaukaa ja sujuvasti. Muuten oltaisiinkin tehty nolla ja annoin Lystin niin olettaakin. Koira teki kaiken mainiosti.

Muista ensi kerralla keskeyttää rata, jos Lykky nousee radalla noin. Lystiä ohjaa kunnolla, niin se hoitaa hommansa. Plussaa: molempien startit, Lykyn ylösmenokontaktit ja Lystin ohjautuvuus ja kontaktit.

Ei kommentteja: