sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Lystin kanssa EO-karsinnat ja SM:t

Lystin kanssa lähdettiin eilen seurakaverin kanssa EO-karsintoihin ja halli-SM-kisoihin. Se olikin eka kerta, kun menen Lystin kanssa kimppakyydissä kisoihin. 

Täällä oli aamulla pakkasta, joten kaivoin tarranauhalliset Kuoma-toppakengät (ovat mielettömän lämpimät ja kätevät kengänvaihtokengät, mutta eivät ehkä ihan uusinta muotia) ja monta kerrosta housuja, paitoja ja takkeja päälle. 

Perillä paistoi aurinko ja oli todella keväistä. Lunta oli vain kisapaikan lähipelloilla ja kävelyteillä.

Eka radalla oli pussi. Olen päättänyt jo aiemmin, etten Lystiä pussiin laita, koska en halua riskeerata sen terveyttä oman kunnian- ja kilpailuhimoni takia. Radalla oli takaakiertoalku, pituuden jälkeen tiukka kääntö suoraan putkeen, yksi hyppy ja kepit kahden suoran putken välissä. Lysti haki kepit hienosti ja kesti ohjaukseni putken ulkopuolelta. Se oli herkkä ja kuunteli ohjaustani muutenkin ja piti rimat ylhäällä. Juuri ennen ennalta suunnittelemaani keskeytyskohtaa tehtiin hylky ja juostiin maaliin.

Toinen rata oli agilityrata, jolla puomin jälkeen oli välistäveto-slalom-kombinaatio. Siihen keksin (keksittiin) lopulta sujuvan tuntuinen ohjaus, valssi - taaksetyöntö - persjättö - päällejuoksu-systeemin. Se menikin niin hienosti, että epäilin laittaneeni koiran jollekin rimalle väärin päin. Sama kohta oli myöhemmin just eri päin, sellainen vekkuli muistipeli. Lysti tuli ohjauksiin hyvin ja teki kontaktit opetetusti. Nolla meille sitten tuli. EO-systeemissä aikaa verrataan 5 parhaan koirakon ajan keskiarvoon ja yli 4 sekunnista tulee liika-aikaa. Meille sitä tuli 0,72 sekuntia, jolla ei saa pisteitä. Sijoitus oli 22./154 koiraa. Rata löytyy täältä kohdasta 2:54:00.

Kisojen jälkeen käytiin hotellilla vaihtamassa vaatteet ja syömässä Jumbossa. Sen jälkeen ulkoilutettiin koirat ja ajettiin hotellille lepäämään. Olikin jo ilta. Lysti tuttuun tapaansa vähän arkaillen, mutta rohkeahkosti tutustui huoneeseen ja lopulta nukahti.


Tämä aamu valkeni vesisateisena, lämpöä oli +1.

Agilityradalla oli hankala kepeille vienti ja puolenvaihto. Päädyin lopulta siihen, että Lysti kestää paremmin puolenvaihdon keppien jälkeen. Sen jälkeiset kiemurat sujuivat hyvin ja koira reagoi ohjauksiin herkästi. Lopussa tuuletin nollaa. Harmi, että radalta tuli vitonen puomin alastulolta. Rata on täällä, kohdassa 1:54:00.

Sade lakkasi Vantaan päässä. Kotimatkalla alkoi lumisade. Kotipihassa oli 10 cm uutta lunta, paluu talveen. Ihan hyvä Lystin tassuja ajatellen.

Mikä oli kivaa?

  • Lysti ohjautui kuten kuuluu.
  • Se pujotteli varmasti.
  • Kontaktit virheettömät, paitsi tänään se harmillinen puomin alastulon virhe.
  • Hienoa oli olla isoissa kisoissa. 
  • Lysti jää Suomen kärjestä 4-5 sekuntia. Tänään se jäi 0,61 keskiarvo-ihanneajasta. Minusta se on Lystiltä hyvin. Nuorempana se on hävinnyt enemmänkin, ihan "kyläkisoissa". Se tuntuu käteen sopivalta eikä lenkitä turhia, jos ohjaan kunnolla. 
  • Mukava oli yöpyä hotellissa ja syödä kunnon aamiainen.
  • Kiva oli matkustaa yhtä matkaa. Lysti ja koirakaverinsa tulivat toimeen hyvin.
  • Lykky oli kotona hyvissä käsissä, joten siitä ei tarvinnut huolehtia.

1 kommentti:

Sarianne kirjoitti...

Sujuvan näköistä menoa!! :) Hieno Lysti!