lauantai 13. toukokuuta 2017

Triplavitonen

Lystin kanssa kokeilimme pikakisoja. Systeemi meni niin, että ensin tutustuttiin sisällä agilityrataan, sitten ulkona hyppäriin. Sen jälkeen kisattiin hyppäri ja heti perään siirryttiin halliin agilityradalle. Välissä ehti vähän huokaista (ja kerrata rataa). Toisesta parista osallistuin vain hyppärille.

Viimeksi on harrastettu agilitya 24.4., joten minulla ei ollut tuntumaa, kuinka Lysti kulkee.

Hyppäri oli mukavan käärmemäinen rata. Oli siinä välistävetojakin, mutta ei inhottavia juupas-eipäs-tuu-sittenkin-takaisin-systeemejä. Rata kulki myös putkenpäiden edestä, joten niitäkin sai miettiä. Ekalla radalla Lysti tiputti välistävetokohdassa riman, muita virheitä ei tullutkaan. Se oli paikka, mistä putkesta tultiin pitkittäiselle hypylle ja mitä heti seurasi välistäveto. Otin sen poikkeuksellisen vahvasti ohjaukseen, ehkä se vaikutti ja ehkä alusta oli outo - ulkonahan ei olla vielä edes treenattu. 

Sen jälkeen ehdittiin muutama minuutti huokaista ja mentiin sisälle agilityradalle. Sielläkin oli heti toinen hyppy takaakierto, otin sen pakkovalssilla. Kolmannen hypyn jälkeen hukkasin Lystin hetkeksi, mutta löysin sen sopivasti. Puomin jälkeisen u-putken jälkeen oli 3 hypyn "suora", jonka viimeiseltä hypyltä piti kääntyä slalomiin. Lysti luki käännöstä edeltävän jarrutukseni kuuliaisesti, joten kääntyi pois hypyltä, siitä vitonen. Loppu meni suunnitellusti. Tältä vitonen ja sijoitus neljäs. Täältä kohdasta 4:50:25 löytyy Lystin rata.

Sitten oli jälleen hyppärin vuoro. Toinen hyppy oli takaakierto u-putken edessä. Lysti lähti takaakiertoon silti kiltisti eikä juossut putkeen. Kepeille vienti oli meille hankala suora avokulma, mistä vitonen otettiinkin. Loppuradalla tein siivekkeen ympäri kierrätyksen, mitä en olisi tehnyt, jos olisi ollut nolla alla. 

Hyvää oli Lystin lähdöt, kontaktit ja ohjautuvuus. 

Kehitettävää löytyisi Lystin keppikulmista. Toisen radan kielto oli ihan minun vikani. Taitaa mennä rimakin minun piikkiin. Lisäksi tuntuma oli vähän kadoksissa, kun ei olla harrastettu agilitya ulkona sitten viime syksyn tai muutenkaan kolmeen viikkoon. Mössykän kanssa oli joka tapauksessa kivaa ja sen käytös kisapaikalla on moitteetonta. Luotto-Lysti.Se pitää vielä kertoa, että täältä lähtiessä lämpötila oli nollassa. Laitoin paksummat housut, takakonttiin mukaan ohuemmat housut. Perillä aioin vaihtaa vaatteeni. Juomapullo oli kaatunut ja vuotanut niin, että housut valuivat vettä. Vedin sitten paksuissa housuissa. Auton mittari näytti 17 astetta ja oli aurinkoista, joten ei tullut kylmä. 

Siklosporiinista: Jätin nyt keskiviikkona antamatta, ja varmaan seuraavan kerran tiistaina, kunnes pääsen kaksi kertaa viikossa -annosteluun.

Ei kommentteja: