sunnuntai 13. elokuuta 2017

Tavallista

Kisoissa en ole käynyt Lystin kanssa. Virheettömät radat ovat antaneet odottaa itseään, mikä ei motivoi ajamaan kauemmas. Koira olisi kunnossa, mutta itse mokaan aina jotakin. Lisäksi osa "lähihalleista" on boikotissa alustansa takia.

Pennun kanssa kävin toistamiseen hallilla treenaamassa. Laitoin hanskat käteeni, koska pentu välillä saalisvietissään haukkaa lelun ohi. Pentu nappasi toisen hanskan  lelukseen kentälle mennessämme ja leikki sillä aikansa. Hanska oli yhtä ihana kädessäni, mikä aiheutti pientä konfliktia. Palkkausruokaa sisältänyt onneton pakasterasia kaatui taas ja pentu ahmi ruokaa kentältä. Pari kertaa se kiersi siivekkeen itse, naksauttelin niistä. Koska treeneissä meni muuten kaikki pieleen, lopetin ne lyhyeen.

Noin muuten olen opettanut pennulle perusasioita: hihnassa kävelemistä, autohäkissä odottamista, ruuan odottamista ja rauhoittumista. Se nostelee jalkansa taitavasti, jos hihna menee jalkojen väliin. Painoa oli viime viikolla 9,5 kg. Olemme käyneet lähiseudun luontopoluilla. Molemmat koirat syövät niillä reissuilla paljon marjoja. 

Tottistelua on jatkettu pienissä pätkissä. Pentu ei kyllä varsinaisesti mitään vielä osaa. Istuminen taitaa mennä pelkällä sanallisella käskyllä, mutta maihinmeno vaatii käsiavun. Seisahtuminen on ihan alkeissa vielä. Luoksetulo vaatii ruokaa. Seuraamista opetan imuttamalla. Niin Lykystäkin aikanaan tuli hyvä.

Pentu on tehnyt pihalla neljä muutaman metrin mittaista jälkeä viime viikolla. Se jäljestää maltillisesti syvällä nenällä. 

Sisäsiisteys etenee. Pentu pyytää itse ulos kakkoselle. Pissiä se voi yhä sisällekin. Nykyisin se välttelee sanomalehtiä. Laitan niitä sinne, minne en halua sen pissivän. Muutamana yönä se on ollut kuiva. Näinä aamuina olen puoliksi vainoharhaisesti etsinyt lätäkköä. SEN täytyy olla jossakin.

1 kommentti:

Sarianne kirjoitti...

Gibli on kasvanut hurjan paljon!