tiistai 10. heinäkuuta 2018

Jumisten koirien kanssa fysioterapiassa

Kesälomani ohjelmaksi oli sovittu koirien huoltoa Giblin rokotuksista (eivät toteutuneet vielä) lähtien. Tänään oli fysioterapia. Etukäteen kysäisin fysioterapeutilta, mitäs tehdään Giblin kanssa. Sovittiin, että edetään tilanteen mukaan. 

Gibli pääsi ensin. Se oli jo eilen oireeton eikä tänäänkään ole näkynyt mitään. Olin jo alustavasti kertonut fysioterapeutille Giblin kylkiruhjeesta ja pantareaktiosta. Gibli olikin varsin hyvin juntturassa etuosasta takaosaan ja jopa vatsalihasten kiinnityskohta oikealla takana oli kireä. Mm. tämä sopii sen kylkivamman seuraukseksi. Kaikki jumitukset saatiin hyvin auki. Alun tervehtimisen hösäämisen ja ilon kiljahtelujen jälkeen se rauhoittui hyvin käsittelyyn.

Lystiltä löytyi jumeja lähinnä lavoista. Kun ne saatiin purettua varsin pehmeän oloisella käsittelyllä, koko koira aukeni. Eturaajat ojentuivat hyvin (keväällähän siinä oli ongelmaa).

Molemmat olisi hyvä tsekata vajaan kuukauden päästä. Kunhan pääsen työallakan pariin, varaan seuraavat ajat. Tämä ja huominen päivä suositellaan kevyempää liikuntaa eli ei treenejä tai kisoja. Uiminen on hyväksi molemmille.

Ei kommentteja: