lauantai 27. heinäkuuta 2019

Hellekisat

Oli omat kisat nurmikentällä.

Autossa oli viilennysalusta ja kylmä & märkä froteepyyhe viilentämässä, auto varjossa. Autolla menikin hyvin eikä Gibli edes läähättänyt. Se joi paljon ja mielellään. Ajattelin, että lyhyet ratapyrähdykset rasittavat paljon vähemmän kuin moni muu tekeminen. Mutta itse kenttä oli iso ja paiste armoton eikä nurmikaan viilentänyt tarpeeksi. Ratojen jälkeen Gibli läähätti kovasti.

Herralan ja Mätön radat olivat kivat ja mentävät. 

1. radalla taisi tulla keppivirhe mennessä ja sen uusinnan jälkeen hajosi koko rata. A:n ja puomin Gibli otti hyvin. Se kulki hitaammin kuin normaalisti enkä osannut viedä sitä tarpeeksi pitkälle. Se on kyllä uusilla alustoilla ollut varovainen. 

2. radalla Gibli teki puomin ylösmenolle virheen ja vitosella maaliin. Tämä oli päivän paras, mutta ei normaalia Gibliä.

3. radalle menemistä jo mietin, mutta koska autolla ja varjossa kaikki oli hyvin, ajattelin, että mikäs tässä. Gibli jätti viimeisimmän kepin pujottelematta, uusin kepit. Tuli muitakin virheitä. Minulta tippui kakkapussi (tyhjä) ja lippis radalle. Tällä radalla Gibli tuntui väsyneeltä, mikä näkyi erityisesti pujotteluvauhdissa.

Parannettavaa:
  • Mieti, miten lämpimällä ilmalla kisaat. Lysti on ollut aina hyvin lämpöä kestävä. Lykky ei ollut helteessä kisaaja eikä taida olla Giblikään.
  • Se puomin ylösmenokontakti, harmi sentään.
  • Kepeillä täytyy yhä olla tarkka, vahvista viimeistä väliä!
  • Käännökset ovat ongelma, Gibli hyppää suoraan sen kummemmin kokoamatta. 
  • Ohjaamisessa on paljon opeteltavaa.
Peruin huomiset startit lämpimän ilman vuoksi, on luvattu 25. Mietin illalla, mikä ihme minuun meni. Miksi täytyi kisata noin kuumalla? Mitään ei käynyt, mutta olisi voinut käydä. Tuskin kokemus oli koiralle miellyttävä. Nuorelle, kisauraa aloittelevalle koiralle. Anteeksi Gibli.

Lisäksi noin yleensä tarvitaan enemmän harjoitusta, jotta ei kämmätä helppojakin ratoja. Lystin kanssa oltiin aikoinaan valmiimpia kolmosiin, koska tehtiin kakkosissa ennen nousua yli neljäkymmentä rataa, ykkösissä reilu 10 rataa. Olin itse ihan vihreä ja moni virhe johtui osaamattomuudestani ja tietämättömyydestäni. Lykyn kanssa taasen hiottiin yhteistyötä ykkösissä yli 60 starttia, 2,5 vuotta. Kakkosissa oltiinkin sitten vain reilu 10 starttia. Kisahistorian lisäksi treenattiin pitkään kolmosten ratoja ennen nousua. - Giblin kanssa kolmosten kuviot on liki treenaamatta. Osan ohjauksista koirat lukevat luonnostaan, mutta on aika äkkinäistä mennä niitä kisoihin kokeilemaan. Tuntuma Giblin etenemiseen ja eri tilanteissa ohjausten lukemiseen on vielä hakusessa.

Startin jälkeen jäähdyttelemässä.
Kisojen jälkeen mentiin uimaan. 

(c) EJP

Ei kommentteja: