tiistai 15. maaliskuuta 2022

Laseria, treenit ja "koira hyppäsi leukaan"

Gibli on käynyt kahdesti viikossa laserissa. En ole treenannut agilitya tai kisannut. Sen sijaan ollaan jumpattu, venytelty ja käyty metsälenkeillä. Lekuriltahan saatiin kisa- ja treenilupa, mutta en nyt laserkuurin aikana ole tehnyt kumpaakaan. 

Tänään käytiin treenaamassa pitkästä aikaa. Teetin niin muodissa olevan "lähdön väärään suuntaan", sivuirrotuksia sekä kepit x 2 niin, että vaihdoin puolen edessä ja takana. Keinu tehtiin 3 x. Aika lyhyesti siis treenattiin. Sitten käytiin metsässä.

Sitten tuo "koira hyppäsi leukaan". Lauantaina metsälenkillä oli auto jäätiköllä. Metsästä palattua ajattelin nostaa Giblin kyytiin, jottei liukastu autoon ponnistaessaan. Kumarruin Giblin ylle, kun se päättikin hypätä kyytiin. Ja ponkaisi suoraan leukaani niin, että hampaani löivät kipeästi yhteen ja niska retkahti. Laskin vähän aikaa tähtiä ja mietin, murtuiko kaulanikama ja montako hammasta tippuu. Aika voimakas on tuommoisen belgialaisen ponkaisu. Alaetuhampaani katkesi ja yläetuhampaan takaosa "karheentui". Niska kipeytyi, tietysti. Eilen olin hammaslääkärissä. Hammas paikattiin ja toinen hammas hiottiin. Murtumia ei ollut. Muutama päivä pehmeää ruokaa, jos iskeytyneet hampaat aristavat. Tapaturmavakuutukseen pitäisi mennä. Hammaslääkäri oli kyllä hyvä. Menen uudelleenkin hänelle, jos hammaslääkäriä kaipaan.

Ei kommentteja: