sunnuntai 7. elokuuta 2022

Tomban kanssa kisoissa

Kaukisen radoilla. Päätin taas mennä rennosti ja ohjata rohkeammin, koska tuloksilla ei ole väliä.

1. rata oli hyppäri. Ohjasin kepeille toiselta puolelta, koska tuntui kätevämmältä. Muuri kolahti ja luulin virheen tulleen. Tein pari persjättöä perätysten, joihin Gibli näyttää kirivän hyvin. Näitä lisää! Takaakiertoon lähetin kauempaan. 90 asteen putkikulmaan käänsin Gibliä ennakkoon. (Jo yksikin kaulan vääntymä on liikaa.) Lopun valssi on tönkkö, ja kaarrattaa liikaa, ja ihan lopuksi olisin voinut yrittää persjättöön, jos olisin irronnut aiemmin tönkkövalssistani. Gibli teki nollan ja sijoittui toiseksi. Nopein vitonen oli reilu 2 sek nopeampi.

Kiitos Jere videosta taas. 

2. rata oli agilityrata. Siinä oli toisena kova pituus, jonka jälkeen 90 asteen käännös putkeen. Valssasin enkä oikaissut, jotta Gibli hyppäisi pituuden mahdollisimman huolellisesti. Putken edessä oli takaakierto. Olin suunnitellut sanovani "tässä", mutta videolla sanonkin vain kierrä ja Gibli jatkaa putkeen. Siitä siis hylkäys. Videolta ei myöskään näy, että hymyillen harmitellessani putkeen sujahdusta. Puomin jälkeen ohjaan takaakierron huonosti ja siitä ei tule takaakiertoa. Kepeillä pääsen Gibliä auttamaan. Kontaktit kisakaverini teki virheittä.

Video, kiitos Jere.

3. rata oli agilityrata myös. Siinä juoksin alun kepeillä edelle ja tein persjätön. Takaakierroissa menin liian lähelle. Vastakäännöksen uskalsin tehdä. A:n jälkeisen takaakiertohypyn ohjasin ulkokautta. Putkijarru tulee ehkä vähän myöhässä, mutta Gibli reagoi silti hyvin. Loppusuoran mene-käskystä oli hyötyä. Itse hyydyin. 0 ja 2. sija. Nopeimmalle vitoselle häviötä reilu 2 sek. Tuli turhia pitkiä kaarroksia ja "täällä"-käskyjä, jotka ovat aina merkki huonosta ohjauksestani.

Video ja Jerelle kiitos.

Virallisesti lämpötila oli enimmillään 21,4. Auto oli puoliksi varjossa. Tuuli aika kivasti. Giblillä oli märkä froteeloimi päällään ja oli tarpeen. Varjossa ja ruohikolla hengitys rauhoittui. Tuota lämpimämpää ei juuri tarvitsisi olla Giblin kisatessa. 

Kotona huomasin, että Giblin räpylässä on päällispuolella 5 mm haava, joka ei näyttänyt ihan tuoreelta. Huuhtelin ja suihkutin lääkehunajaa.

Ei kommentteja: