keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Lämpötilojen vaihtelua

Öisin ja aamuisin pakkasta on ollut yhä pahimmillaan yli 30 astetta. Päiväksi lämpenee noin 14 pakkasasteeseen. Auringon lämmön tunsin eilen kävelyllä ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Älä kiinnitä huomiota katkaistuun oksaan

Eilen innostuin tokoilemaan. Jätin Lystin istumaan luoksetuloa varten. Kävelin noin 40 metrin päähän. Kun käännyin, koira lähti kohti. Se tuli niin iloisesti sivulle etten voinut moittiakaan, palkan sentään jätin antamatta. Toisella otoksella käännyin katsomaan ja nyt Lysti oli mennyt maihin. Kävelin miltei takaisin ennen kuin sain sen istumaan. Tällä yrityksellä pääsin kutsumaan sivulle. Ihan uudet variaatiot on koira keksinyt. :/

Kaukoja on tehty kotona makuusta s-i tai i-s. Välimatka on metri enkä ole sitä pidentänyt, kun ei ole kiire. Seisomaan nousemiseen on tullut positiivista melkein-ennakointia ja varmuutta.

Ohituksissa tepsii nätisti-käsky. Tänään pääsin kehumaan Lystiä vilpittömästi  ja ruuan kera, kun se jätti reagoimatta vastaantulijan haasteeseen. Hyvä Lystikki!

Mörköjuttuja: Yhtenä päivänä sivuutimme auton, jonka konepellillä oli huopa. Lysti haukkui kovasti ja kiersi sen kaukaa, siksi ohitimme hirviöauton pari kertaa uudelleen. Tässäkin oli koiran olo turvallisin nätisti-käskyn alla. Sen ei tarvinnut pöhistä, niiailla tai ottaa etäisyyttä. Toinen juttu liittyy muovipussiin. Ostin uuden kahvinkeittimen, joka on laatikossaan muovipussissa odottanut purkamista. Kahvinkeittimen päälle tipahti yksi lihapala. Lysti sitä eilen haisteli, muttei uskaltanut ottaa vaikka annoin luvan. Tänään näytin sille samaa herkkupalaa ja kun seisoin vieressä, Lysti rohkeni sen viimein lipaista suuhunsa.

Palaan vielä kahvinkeittimeen. Kesän helteiden jälkeen maistelin useampana aamuna kahvia, koska se maistui vähän oudolle. Syytin maitoa. Elokuun lopulla huomasin keittimen vesisäiliöön kertyneen ikävän näköistä homerihmastoa. Keitin lähti kierrätyskeskukseen. Siitä lähtien olen keittänyt aamuisin kattilassa vettä ja sekoittanut siihen cappuccino-valmisjauhetta. Se on niin hyvää, joten saas nähdä kauanko uusi keitin jatkaa pahvilaatikko- ja muovipussielämäänsä.

Selkä on valitettavasti ennallaan, mutta löysin uuden metsäisen mäen! Otin sinne kameran mukaani.


Emäntä lähtikin eri polkua!

Ei kommentteja: