keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Näytön etsimisestä huolimatta tottistelua

Lykyn kanssa mennään entisin kuvioin. Eilen kävin kentällä:
  • Istuminen alkaa olla nopeampaa
  • Maahanmeno varmempaa (ei tarvitse kättä viedä ihan niin lähelle maata kuin aiemmin)
  • Seisahtuminen kestää pidempään (jo lähemmäs 2 sekuntia)
  • Seuruu tuntuu varmemmalta (pentu kasvaa, oma asentoni on luonnollisempi). Juostessa alkoi välittömästi pomppiminen, ehkä johtuu minusta.
  • Luoksetulossa pitää kiinnittää huomio asennon suoruuteen.
  • Lelun irrotus OK
Tänään näytin Lykylle ensimmäistä kertaa kapulaa. Heti, kun se sen näki, haukkasi kiinni keskeltä ja piti purematta. Otin siitä irrotuksia ja palkkasin. Piti kokeilla sitä ulkonakin. Hauva nappasi kapulasta kiinni ja läksi leikkimään sen kanssa, tiputti ja saalisti ym. kivaa. Tyhmä minä. Houkuttelulla sain pennun luokseni, vaihdoin kapulan purupatukkaan. Sisällä otin myöhemmin pari kiinnipitämisen harjoitusta. Aika nopeasti pentu keksisi kapulalle jotakin parempaa tekemistä. Pitää vähän selvittää miten tässä nyt kuuluukaan menetellä. No kapula herätti innostusta ja pennun ote oli rauhallinen, joten ihan positiivinen fiilis onpi.

Lystin kanssa on käyty uimassa. Sisällä teetin kaukokäskyjä, ulkona malttamisharjoituksia. Jännään, loppuuko juoksu kunnolla ennen lauantain agi-kisoja. Jos ei lopu, yritän päästä privaatisti housutreeniin.

Sain ostettua uuden tietokoneen näytön. Ihmettelen nykysuuntauksessa useaa eri ilmiötä: Näytöstä jätetään pois kaiuttimet. Jos haluaa kaiuttimet, littanan nimi on televisio ja hinta vain muutaman kympin kalliimpi. Toisaalta sillä logiikalla päätyy vaikka mihin sfääreihin ja kukkaron tyhjään pohjaan sukeltelemaan. Television kaltevuuskulmaa ei voi säätää, ainakaan 21-23 tuuman koossa. Tähän myyjä: tuolin korkeuttahan sitä säädetään. Olisin voinut kertoa hänelle vähän ergonomiasta, mutta annoin hänen pitää viisautensa. 21-23 tuuman näyttö on vähän iso, johon myyjien ratkaisu on se, että sen voi laittaa pöydän takalaitaan, koska se on litteämpi kuin kuvaputkinäyttö. Tähän oli ihan pakko kommentoida, että ei se meidän edellinenkään kuvaputkinen ollut vaikka itse näyttäisin kuinka antiikinaikaiselta. Sitten nämä näytöt ovat 16:9-suhteella, joka levittää sivustot niin, että niskat kipeytyy lukiessa. Kuin katsoisi Wimbledonin tennistä liian läheltä. Toisaalta, jos löytää tietokoneelta sen jutun, mistä suhde normalisoituu ja saa mustat palkit näytön laitaan, niin näyttö alkaa olla pieni. "Valmiita" 4:3-suhteen näyttöjä ei enää käytännössä saa. Paitsi alennuksesta, jolloin niiden kontrasti ja resoluutio eivät riitä valokuviin. Pitää siis ostaa isotuumainen 16:9 näyttö, jotta siitä erottaa jotakin sittenkin, kun se on pöydän takalaidassa mustine sivupalkkeineen. Oli lopulta otettava liikkeisiin mukaan poika, jotta sain vähän katu-uskottavuutta. Hän kiteytti: "Kehitys ei ole mennyt toivomaamme suuntaan."

Maitorahkakuonoista pentua vähän mietityttää, Lysti lupaa vain vähän leipoa

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Meno näyttää vähän samalta kuin meillä Toukon ja Gimman kesken, jotka ovat niin bestiksiä kuin olla ja saattaa. :) Miten teillä on koirien välit kehkeytyneet?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Takapihalla nujuavat ja nuhjustavat toistensa kauloja vuorotellen. Vielä eivät voi olla isolla alueella irti, koska Lysti leikkisi liian nopeasti jyräten. Sisällä Lysti pitää huolen ruuastaan ja nukkumarauhastaan, ja järjestänkin niin että saa nämä oikeudet puolustelematta. En usko, että meiltä tulee ikinä "näin nämä nukkuvat vierekkäin" -kuvia.