keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lisää tokoa

Tänään on ollut sateista. Koiria on "pakko" aktivoida. Siis tuossahan nuo suht rauhallisina rötköttävät, mutta oletan ettei pieni tokoilu tee haittaa kummallekaan.

Lysti sai jatkaa ruutuharjoituksia, kolmesti kävi syömässä alustalla juustoa. Kerran päästin siitä suoraan pois, kaksi seuraavaa teetin seuraamiseen saakka. Kontakti ja into oli tosi hienoa koko ajan. Ajatus voittajaluokan kokeilemisesta vähän itää.

Heitin Lystille metallikapulan: "Hae!" Koira ensin sitä maisteli, sitten tappoi etutassuillaan, kuopi ja haukkui. Helpotin ja harjoiteltiin pelkkää metallikapulan pitämistä: koiruus eteen istumaan, "hae", siitä se otti kapulan suuhunsa ja oikein pää meni vinoon, kun ote oli niin varovainen että kapulan reuna valui painamaan poskea, siitä kehut ja vapautus. Tämä koko juttu pitää kyllä aloittaa ihan perusasioista ja ehkä haetuttaa sanalla "metalli". En halua, että se vahingossa jurskauttaa joskus hampaansa lujaa ja pelkää sen jälkeen kaikkia noutoliikkeitä.

Pennun kanssa on jatkettu sivulletuloja. Se kiertää minua ympäri ja hakee oikeaa paikkaa, mikäli minulla ei ole ruokaa kädessäni. Jos sanon merkkaussanan "tsap", kun se on suht kohdallaan, se istuu. Vähän väärin ehdollistettu. ;) Seuraamisesssa nostelin imutuskättäni ylös kuten eilen.

Ruutuun Lykky sai juosta kolmesti syömään. Se sai myös hakea tavallisen kapulan. Perille en sitä vieläkään ota, koska luovutusasennon treeni on edelleen jäänyt unholaan. Kapulan se hakee ja tuo innokkaalla pentulaukalla.

Makuulla kokeilin takapalkkaa, mutta se sai makuuasennon tipahtamaan lonkalle ja katsekontakti oli leluun eikä minuun. Paremmin toimii, kun palkka on minulla ja heitän sen koiran taakse.

Koirien liikunta on oikeasti vähäistä. Periaatteessa saisin pyöräillä, mikä helpottaisi Lystin liikutuksia. Se vaan olisi pakko pitää irti eikä pyöräilyssä saisi tulla yhtään äkkipysäytystä, kinttu ei sellaisia kestä. Hirvittää ajatuskin jostakin äkkivaraamisesta. Odotan sitä päivää, jolloin pystyn käyttämään koiria hihnalenkillä. Poika sanoi odottavansa samaa. 

2 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Onnistuiskohan pyöräily springerin kanssa? Juuri jossain nettipalstakeskustelussa osa kertoi pyöräilevänsä voimakkaiden (tai remmirähjä) koirien kanssa springerin ja kuonopannan yhdistelmällä.

Tuo oma nouto sana metallille olikin muuten hyvä idea herkkikselle!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Mutta kun pelottaa sekin, että jostakin muusta kuin koirasyystä pitää tehdä äkkipysähdys. :/ Ja jos pyöräilen hyvin hitaasti, niin sitten en enää pysy pystyssä vaan hoipertelen niin että poliisit pysäyttää. Eihän siinä muuten mitään, mutta ripsiväri on paakkuuntunut käyttämättömyyttään. :D