perjantai 18. marraskuuta 2011

Hoipertelija

Molemmat koirat otin agi-kentälle matkaan.

Lysti
 • Kaikki kontaktit ohijuoksulla x 2 eli eri puolilta, no problem.
 • Pujottelua eri kulmista x 5, kuljin sivulla 4 metrin päässä, kiersin keinunkin, hyvin Lystikki takoi menemään. Yhdellä kerralla edessä leikkaamista ei kestänyt, uusinnalla kyllä. Toinen uusinta perään, jotta saimme vahvistusta.
 • Harjoittelin takaakierrossa etäisyyttä, voin olla n. 2 metrin päässä. 
 • Sylkkäri on Lystille uusi (?) juttu. Vasemmalla puolella koira piti selvästi houkutella matkaan, ettei hypännyt suoraan. Näitä pitää treenata eriskeen. Ei missään nimessä kisaratkaisu vielä.
Lykky
 • Rimojen lasku n. 10 cm:iin
 • Takaakierrot olivat helppoja edelleen.
 • Sylkkäri tai poispäinkääntö ei ollutkaan niin simppeliä kuin eilen. Toistoilla sain onnistuneempia suorituksia. Harjoitellaan lisää.
 • Irtoaminen (palkalle) onnistuu.
 • Irrotettiin puomin nousuosa ja laitettiin maahan, jotta koiralle tulee idea lautaa pitkin kulkemisesta. Lykky-paralla on huono tasapaino. :S Lystihän oli aikoinaan haka tässä, se oli metsässä harjoitellut kaatuneilla puilla tasapainoilua. Lykky on ollut niin villi, ettei ole tullut mieleenikään laittaa sitä metsässä puun päälle. Ostin K-Raudasta 20 cm leveää lautaa, aletaan tasapainoilla kotona.
 • Sivuhuomio saalisvietistä: Kun puomin osaa laitettiin takaisin paikoilleen, sen liike sai Lykyn iskemään hampaansa siihen kiinni tappomeiningillä, piti ihan tosissaan kieltää. 
 • Keinulla heijausharjoitus meni ihan pieleen. Lykyllä lipesi etutassu ja se muljahti kuono edellä keinulaudan kulmaan. Katsoin onko ikenessä mustelmaa, mutta sillä on tummia laikkuja ikenissä muutenkin, joten en tiedä. Hampaat eivät kuitenkaan heilu eikä verta näy missään eikä turvotusta ole. Jippii. Oletan, että tuolla kovuusasteella varusteltu koira ei ensi kerralla muista episodista mitään, mutta en silti tuollaista olisi toivonut, varsinkin kun harjoitus voi olla ihan turha muutenkin. Koira sai tuulettaa itseään narulelun kera humputellen.
 • Jotakin kivaa piti keksiä. Alkoi hämärtää, mutta käänsin putken U:ksi. Siihen lähetyksiä, ensin Lykkensdorf hyppäsi putken yli ja meni putkensuusta ohi. Jestas sentään. Sitten se varmaan muisti, että mikä on juttu ja osui putken sisäänmenoon. Edistyi parilla toistolla niin, että sain sen ujutettua kuolleeseen putkikulmaan. Tämän jälkeiseen *masokistihakkaamiseen oli hyvä lopettaa. * = koira palkkaa itseään ravistellen palkkaa kylkiinsä

Sitten loppuu koirajutut ja on selän vuoro:

Hoksasin torstaina, että fysiatrian poliklinikalta ei ole kuulunut mitään. Soitin työterveyshuoltoon, että meniköhän lähete. Tietoteknisistä syistä oli jäänyt lähtemättä. Soitin eilen fys.polille, että josko käsittelisivät sen niin kuin se olisi ollut siellä jo 3 viikkoa sitten, kuten piti alun perin. Tänään tuli puhelu. Aika on jo ensi tiistaina. Hyvä niin, mutta pelottaa. Toivottavasti eivät ala leikkauksia ehdottelemaan.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Minä en ole vielä ymmärtänyt, mikä idea on leikissä, jossa hakkaa itseään narupallolla naamaan ja kylkiin... Kai siinä sitten jokin oma viehätyksensä on, ainakin jos koirilta kysytään :D

Tsemppiä lääkärikäynnille!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Jotakin kiksejä siitä täytyy saada siihen liittyvästä riemusta päätellen!

Kiitos tsempeistä.