perjantai 9. joulukuuta 2011

Tottista ja agilitya

Oli kone korjaamolla. Siihen hyökkäsi ja upposi virus, joka aiheutti harmaita hiuksia. Jos joku on saanut "minulta" outoja viestejä, saa kertoa. Mikäli jollakin on ollut taukoa säännöllisessä varmuuskopioinnissaan, suosittelen sellaista lämpimästi. On aika hyytävä hetki, kun huomaa, että ohhoh ei voi olla totta.

Keskiviikkona harjoittelimme häiriötä Lykyn kanssa pk-kentällä ryhmäharjoituksissa. Siitä on aikaa, kun viimeksi olemme ryhmässä käyneet. Kenttä oli lumen peitossa ja valaisimet tekivät hauskan tunnelman. Ihmisiä ja koiria oli paljon, olisiko ollut peräti 8 ihmistä yhden tai useamman koiran kera. Otin Lykyn autosta ja vein tielle pissalle, kävelimme ihmisten ohi. Lykky ei kiinnittänyt heihin mitään huomiota! 1-2 koiran harjoitellessa teetin kentän laitamalla luoksetuloja ja perusasentoja, jotka onnistuivat mukavasti. Maahanmeno oli aluksi hakusessa, sitten onnistui. Palkkana oli ruokaa ja välillä palloleikitystä. Välillä Lykky vilkaisi toista koiraa, muuten pysyi kontaktissa.


Lystin kanssa kävin ryhmätreenissä eilen. Juostiin 20 esteen rata. Huomiot:
  • Lysti hakee putket kaukaa, leijeröinti onnistuu (oli hauskaa, että taas pääsin tätä harjoittelemaan)
  • Pakkovalssilla voi laittaa koiran putkeen
  • Ennakoivassa valssissa liiku myös (jos jymähdin paikoilleni, koira oli U-putken väärässä päässä) ja rimasta kannattaa katsoa valssin paikka
  • Päällejuoksu toimi
  • Lysti hakee kepit myös yhden esteen takaa
  • Se irtosi myös jopa kolmen esteen päähän - muista ennakoiva ohjaus!
  • A:lla loikkasi alastulon yli kerran, hidastelin itse ja käskytin kovaa. En muistanut, että ohijuoksulla koiruus toimii. - Toivottavasti myös huomisissa kisoissa. Tähän olisi hyvä keksiä joku vireenlasku kuulemma, mutta en ole toistaiseksi onnistunut.
  • Lysti oli liekeissä, mutta kun pidin sen paremmin hallinnassa kentän ulkopuolella, ei varastanut lähdöstä, vaan vonkui eli vuoti paikoillaan.
  • Radan tekninen osa & Lystin keppien haku saivat kehuja ja sujuvalta tuntuivatkin.

Selkä: Olin tänään fysioterapiassa, sain jumppapallolla tehtäviä uusia selkäliikkeitä. Laitan ylös: vetoketju (syvät lihakset), selällään sivuttaisheilutukset & jalkojen kevennys, pallon päällä venytys & hännän heilutus. Noita 1-2 liikettä per treeni 1-2 kertaa päivässä. Nilkan voin varmaan julistaa parantuneeksi. Kyllä se välillä kuumuu treenien jälkeen, ja onhan se vieläkin vähän jännän värinen ja pikkuisen turpea, mutta en sitä muuten huomaa. Nilkkatukea täytyy pitää vielä 6-12 kk:een saakka, joten ei se unohtumaan pääse.

Ei kommentteja: