lauantai 24. maaliskuuta 2012

Lysti liitää

Agilitykisoissa kisasimme kaksi agilityrataa. Ensimmäisellä Lysti seisoi lähdössä, kun käännyin katsomaan. Lähdettiin silti liikkeelle: kuinka koira opetetaan varastamaan Top 3. A:lle kiivetessä tuttu draivi koiralla ja korvat off-asennossa. Tassut osuivat kontaktille, mutta kiitokinkkuni jatkoi matkaansa pysähtymättä. Agility muuttui tokoiluksi, koira sivulle ja radalta pois "Hyi, tuhma!" Videolla näkyy kuinka koira lähtee lähdössä hiipimään perääni heti kun käännyn. Askelten määrää en vaan havaitse esteiden takaa, näen vain että koira seisoo, mikä ei ole niin vaarallista. Vähän mietin kontaktitaktiikkaani, rata olisi A:n jälkeenkin jatkunut virheittä, mutta mennään edelleen näin. Koira on hallitsematon, jos se ei pysähdy kontakteille. Onhan? Täytyy olla.

Toiselle radalle se ei minusta varastanut. Viides este olisi ollut kepit, ohjasin huonosti eli pyöräytin hartioilla liikaa ja koira oli putkessa. Jatkettiin silti koko rata, ainakin yksi hyppykin ohitettiin, mutta se ei haitannut. Keskityin kontakteihin, jotka Lysti otti hyvin ja entiselle keinupelkoiselle keinukin oli reipas. Kohta pitää alkaa pysäyttää siinäkin! Iloisena siis maaliin.

Siimes on kyllä henkilökohtainen tuomarisuosikkini, kivat radat oli taas. 

Huomenna jatkuu kisaaminen Jyväskylässä. Selkä ei ajamisesta pitänyt, mutta menen tällä hetkellä "kisaamisen edut ylittävät haitat" -mentaliteetilla.

3 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Jos huomaat Lystillä korkeamman vireen niin pystytkö kovemmalla äänellä/vahvemmin käskyttämään? Jos tämäkään ei auta niin ulos vaan radalta sadattelun kera. Sama lähtövarastelujen kanssa, jos niissä antaa vähänkin periksi niin kohta koira varastaa oikeasti. Gimma on juuri tuossa hinaan ihan inan pyllyä -pisteessä. Periksi en anna, kyllä se tietää mikä on istu.

Sarianne kirjoitti...

Laitan sulle videoihin linkit tänään! Eilen olin niin väsynyt loppuillan, etten vain saanut aikaiseksi :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lystillä on harjoiteltu vireen laskua, siihen omat sanat, lisäksi kisoissa heräte (oma nimi) + useat käskyt jne. Ei auta. Huutaa ei kannata, silloin koira vaan kiihtyy lisää. Erilaista juoksemisen rytmitystäkin on kokeiltu. Sadatella ei auta - pääsee vaan tuomarin puhutteluun. ;) Radalta ulos -metodi on toistaiseksi toiminut ajoittain. Onneksi tulee nyt möllikisoja, niin uskallan kiroillakin. :D Pääsen myös puuttumaan "aloitteellisuuteen" lähdöissä.

Kiitos Sarianne. Ei ole hätä, en ehdi lataamaan. Kiva oli nähdä ja kiitos vaivannäöstäsi!