torstai 29. maaliskuuta 2012

Mistä on koirapäivä tehty?

Päivällä tottistelin Lykyn kanssa isolla kentällä. Alusta oli sulavaa lunta ja jäätä, pitävä.

Seuraamisessa pidin palloa oikeassa kädessäni. Seuruutin kävellen lyhyen pätkän, juoksua kaksi pidempää pätkää ja yhden vasemmalle kaartavan uran. 3 täyskäännöstä sisältyi juttuun. Minusta Lykky oli hirmu hyvä. 

Liikkeestä seisahtuminen onnistui väljästi vasemmalta puoleltani. Otin kestoakin ja koira oikein keskittyi ettei tassut liikahtaneet. Maahanmenon pyysin ensin leikin lomassa, sitten seuruutuksesta. Pentu tipahtaa nopeasti ja suoraan. Se myös kesti paikoillaan, kun jatkoin kävelyäni ja palasin luo. Tämä on saatava videolle. Liikkeestä istuminen oli sille helppoa.

Paikkamakuussa koira liikahti vasta vapautuksestani vaikka heilutin narupalloa käsissäni ja käveleskelin. Sama paikkaistumisen kanssa. Kesto oli ehkä puolen minuutin luokkaa. Pentu ei pälyile minnekään, tuijottaa vain minua.

Luoksetulot treenittiin kolmesti. Ensimmäisellä matka oli noin 20 metriä, istahti vähän liian kauas, toistin käskyn ja tuli lähemmäs - ok. Toisella samasta matkasta oli tosi hyvä. Sitten lisäsin välimatkan noin 30 metriin. Koira tuli lujaa. Juuri ennen sen saavuttamista mietin otanko askeleen eteenpäin, jotta älyää jarruttaa, en ehtinyt, joten päässäni välähti kuinka polvet paukahtavat pian taaksepäin. Eikä mitä, koira jarrutti kovasta vaudista täydellisesti ja napsahti juuri siihen paikkaan mihin kuuluu. Superkehut ja palkkaus - siis uskomatonta!

Liikkeiden välissä annoin Lykyn juosta palkaksi narupallon kanssa isoa lenkkiä, koska tilaa oli. Yleensä se käy yhden ylpeyslenkin laukkaamassa, sitten luonani taistelemassa ja jos ei jatketa hommia, uusi rinkula. Hyvän mielen treeni oli tämä.

Illalla oli Lystin vuoro. Olen iloinen, että Marianne vetää meidän treenit. Nyt hänellä oli videokamera. Tutustuttiin rataan kuin olisi oltu kisoissa, suoritettiin rata kisamaisesti, videolta katsottiin miltä näytti ja mietittiin ratkaisuja. Kolmesti mentiin sama rata. Lähdössä Lysti nousi aluksi seisomaan, käskin uudelleen istumaan. Eka rata meni parhaiten, Lysti pujotteli hyvin, kesti persjätön, otti kontaktit jne. Uusinnalla se alkoi jättää viimeisen kepin pujottelematta. Sen jälkeen oli pian hyppy pitkittäin, en tiedä ennakoiko sitä vai mitä ihmettä. Tämä viimeisen kepin ongelma toistui ja pujottelua täytyy nyt vahvistaa. Kahdessa jaakotuksessa itse olin pahasti myöhässä ja koiran lenkit sen mukaiset. Pyöritys tuli pitkästä aikaa mukaan ja aluksi oli sen kanssa hakemista, ei olla aikoihin tehty.

Yhdessä pohdittiin hallia. Se on onnettoman pieni ja alusta vielä luistaa. Tuollaisella radalla ohjaaja töpöttää, ei siellä ehdi juoksemaan ja koira varoo, koska liukastelee. Ilmankos hallikisoissa on niin pihalla, kun vauhti ja välimatkat ovat aivan erilaiset. Onneksi pääsen lauantaina isoon halliin treenaamaan, jotta saan tuntumaa.

3 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Hei, missä sulla on valokuva-albumi ? Ihania kuvia, mikä kamera sulla on ? Piia yövuorolainen

Sarianne kirjoitti...

Me on parina talvina treenattu halleissa, jotka on pieniä ja liukkaita (kaksi eri hallia). Olikin muuten tosi inhottavaa mennä kisoihin, kun vauhti ja välimatkat olivat täysin eri luokkaa, kuin treeneissä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hei Piia! Kiitos kuvakehuista. Kuva-albumi löytyy osoitteesta www.lysti.kuvat.fi. Kamera on Canonin 50 D järkkäri. Ostin juuri vähän pidemmän objektiivin, en ole vielä ehtinyt sillä kuvaamaan.

Ja Sarianne, tämä halli- ja nopeusero on oikeasti ongelma. On mahdotonta suunnitella radan ohjaamista kun ei ole aavistustakaan miten koira liikkuu.