lauantai 30. kesäkuuta 2012

Agility luo ikiliikkujan

Tuskin olen ainut, jolla on lista juttuja, joita pitää muista treenata. Mitä enemmän agilityssa treenaa tai kisaa, sitä nopeammin lista pitenee.

Lystikin tassut näyttävät hyviltä edelleen. Ihan pelottaa tätä kirjoittaa, jottei paha karma iske. Luultavasti joku ärsyttänyt siitepöly, heinä, home tai ruoka-aine on poissa. 

Treenasin tänään molemmat agilitykentällä. Lystillä tein hyppytekniikkana ympyrän muotoisen kuvion molempiin suuntiin. Hyvin se loikki. Seuraavaksi katsoin paljonko se tarvitsee vai eikö tarvitse tuuppaisua mersun tähden malliseen kuvioon. Tätä olen aina rataantutustumisissa miettinyt. Kyllä tarttee tuuppaisun. Sitten testasin pujottelutaitoja. Se haki hyvin takaperoiset avo- ja umpikulmat, lähetin mistä tahansa. Lykyn kanssa otin hyppytekniikkaa, kujakepit, renkaan ja keinun.

Lykky on nyt siis 1 v 4 kk. Sairastamisteni (nilkka, selkä, 3 viikon hometauti), kennelyskän ja juoksujen jälkeen treenaaminen on virallisesti alkanut toukokuun lopulla eli kuukausi sitten. Viime torstaina otin sen kokeilemaan Lystin paikalle ryhmätreeniin. Vastoin odotuksiani se ei parkkipaikalla välittänyt toisista koirista yhtään, vaikka siellä muutama remmissä haasteellinen onkin. Menimme viimeisinä ja kun kokeilin vielä kujakeppejä, tulivat muut korjaamaan esteitä pois. Koira saalisti palkkapallonsa ja juoksi luokseni sillä leikkimään. Kerran hyppäsi pallo suussa koutsia vasten ja sai kaipaamansa leikitykset. Muuten se jolkotti välinpitämättömänä sille tuntemattomien treenikavereideni seassa kuin olisi tehnyt sitä koko ikänsä.

Kun Lystin kisaura tässä välillä näytti katkeavan ihan kokonaan aloin katsoa Lykkyä sillä silmällä - milloin sen kanssa pääsen kisaamaan. Alun perin sovin itseni kanssa etten pidä mitään kiirettä, vien sen kisoihin vasta valmiina. Lisäksi olen armahtanut sen kroppaa, hirvenvasan näköinen honkkeli oli pari kuukautta sitten vielä aivan keskenkasvuinen. Siksi hypyt ovat olleet 15 cm korkeita, A jäänyt kiipeämättä, kontaktiesteet muutenkin olleet vähissä, koska seurallamme ei ole baby-korkeuksille säädettäviä esteitä. Pujottelulle en sen selkärankaa myöskään altistanut. Eli siinä missä joku bortsu tai sheltti vetää 8 kk vanhana kokonaista rataa kuin 3. luokan kisakoira, minun honkkelini vasta aloittelee.

Kehitysalueet voisi koota näin:
  • Kepit: Nyt koira menee hyvällä tekniikalla, jos keppien etäisyys leveyssuunnassa on noin 5 cm. Mutta se niksi onkin niissä viimeisimmissä senteissä ja milleissä.
  • Kontaktit: Keinu on hyvä. Puomilla ja A:lla alastulon 2o2o kohtalainen, vaatii vielä tietysti treeniä, mutta aika ok. Ylösmeno on huhhuijaa. Varsinkin puomilla. Tähän metodi on vielä pohdinnassa.
  • Estekorkeudet: Pelkillä estejohteilla pelatessa koira oli nopea ja sähäkkä. Rimoja lisätessä hyppytekniikka hajosi minun kyttäämiseeni. Olen jatkanut tekniikkatreenejä. Koira edistyy ja jatkan rimojen nostamista. Nyt mennään medikorkeuksissa.
  • Ohjaustekniikat: Tämä on minusta kiinni. Varon Lykyn ohjaamista, ihan kuin se olisi särkyvä pentu. Pitäisi ohjata kuin valmista kisakoiraa. 
Siinäpä miettimistä.

Ei kommentteja: