perjantai 1. kesäkuuta 2012

Jahtaa leivoslaatikon kanssa

Tällä viikolla Lykky jatkanut agilitya ja tottistellut. Agilityssa rimat ovat noin 25 cm:ssä. Jos Lysti on ollut aina tarkkajalkainen, pentu on suurpiirteisempi. Yhtenä laukaisevana tekijänä on saalispalkan vilautus, joten olen yrittänyt olla maltillinen. Vähän pidempää "rataa" on harjoiteltu, noin 5 estettä. A:ta ei olla kivuttu ja puomikin on maassa, 2o2o sille luonnistuu. 

Keinulla Lykky teki jonkinlaisen läpimurron, mistä olin liikuttavan onnellinen. Ensin se sai juosta 2o2o:iin niin, että keinun alkupää oli noin 40 cm:n korkeudella. Kun tämä oli varma koira kipaisi oikean keinun: nopea ja varma suoritus, joka kelpaisi vaikka mihin kisoihin. :D Vähän erilaiselta tuntuu tällaisen koiran opetus rakkaaseen Lystikkiin verrattuna. 

Keppejä jatketaan 2x2-systeemin kahdella parilla. Nurja puoli on vielä hakusessa. Koira menee ne kovalla vietillä ja vaikka kepit ovat paksun rautasysteemin päällä, se liukuu pois paikoiltaan, kun Lykky siitä sujahtaa. Tässäkin on hirmuinen ero Lystiin, joka ei aluksi pystynyt menemään keppien lähelle ollenkaan, sitten pujahti välistä ja loittoni hihnan mitan päähän, ja pitkään vältti kaikkea kylkikosketusta.

Tottistelussa jäävät alkavat olla pennulla hyvässä muistissa. Erityisen iloinen olen seuraamisesta, jossa koira tuntuu vietikkäältä ja pitää paikkansa ja kontaktin tein millä temmolla mitä kiemuroita tahansa. Noutoa on jatkettu. Seuraava projekti on eteenmeno ja luoksetulo, niitäkin on tehty aiemmin, mutta ollut taukoa. Paikkamakuu on unohtunut myös, jos ei kotitreenejä lasketa.

Lystikki Lystikkisen anturat ovat kestäneet, mutta koiraparka on nyrhinyt ranteiden ihoa rikki. En ole siksi vienyt sitä koirakentille. Valkon seurana se on juoksennellut. 

Sympatiani ja empatiani kaikille tassuvaivaisten koirien omistajille! Ulkoilutus muuttuu monimutkaiseksi, kun ulkoa tultua aina huuhdon ja kuivaan tassut, välillä pesen sopivalla pesuaineella tai puhdistan puhdistusaineella jne. Lystin vältettävien listalle kuuluu jo kala, nauta, maissi, ohra ja kaura. Tänään oli aika eläinlääkärille, jolle näytin vanhojen muutosten jäljet ja rupia ranteissa. Sovittiin, että eliminoidaan ruokavaliosta myös maito. Allergiatestit otettiin, tulokset saamme parin viikon sisällä. Uuden öljyn ostin ruokavalioon. Huuhtelu ja kuivaaminen jatkuu. Nelosrokote pistettiin samalla reissulla ja varasin ajan myös Lykyn rokotukseen ensi viikolle.

Eläinlääkärireissun jälkeen ajoin metsän laitaan ja Lysti ampaisi heti yhden kuusen juurelle, minkä olisi pitänyt saada hälytyskelloni soimaan. Siinä vaiheessa alkoi kilinä, kun koira tuli viivytellen ja mussutti sitä ihteään suun täydeltä. Viimekertaiset ihmiskakkabileet johtivat oksennuksiin, jotka sotkivat petauspatjani ja olohuoneen ns. paremman maton. Nyt Huussihönkäys röyhtäilee keittiön pöydän alla ja kun sen maha alkaa pumpata rytmikkäästi, sujautan juuri tyhjennetyn leivoslaatikon kuonon alle. Hä-hää!

P.S. Minusta otsikko rimmaa "Tanssii susien kanssa" kanssa. :)

Ei kommentteja: