lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen tunnelmia

Sää on suosinut, 20 ja mukavasti viilentävä tuuli.

Lystin tassujen diagnoosia olen miettinyt. Ykköseksi tarjoutuu edelleen atopia ja allergia. Atopia-termin käyttö koirilla poikkeaa ihmisistä. Termiä näytetään käytettävän koiralla, kun se on jollekin (hengitettävälle?!) pölylle allerginen. No joku perusjuttu on pielessä, koska oireilua on ollut enemmän tai vähemmän säännöllisesti ympäri vuoden. Ehkä välillä mennään lähellä furunkuloosia, koska tassuihin tulee sekundaarinen bakteeri-infektio? Kevään lehahduksen takana voisi olla koivun siitepöly, nurmi tai joku tienpientareen kasvi, ehkäpä joku putkikasvi (?), mahdollisesti maitotuotteetkin (piimä, juusto), jotka on jätetty pois. Tässä voisi olla joku logiikka, koska osa naudalle allergisista ihmistä ei siedä maitotuotteita ja Lysti on nauta-allergikko. Harva kala-allergikkokaan mätiä ongelmitta vetelee. Hirven syöttämisestä palattiin broileriin eikä se ainakaan vielä tassuissa näy. Betadine voisi olla viikon takaisen lehahduksen takana. Aluksi se sopi ja kuivatti, mutta mutta. Tässä on vertailua viikon takaa ja tältä aamulta. Kuvat suurenevat klikkaamalla.Vähemmän hauska diagnoosi olisi pemfigus (foliaceus), jonka puhkeamisikä täsmää Lystiin. Toisaalta pemfigus alkaa yleensä kuonolta ja korvista, lisäksi tassut ovat korjaantuneet ilman kortisonikuuria. Lupus-ryhmäkin kuulostaa vielä onneksi kaukaiselta. SLO:ssa lähtisi kynnetkin. Ei tismaa niiltä osin.

Koirat ovat uineet lisää. Tajusin juuri miten Lystin lihakset ovat vähentyneet miltei kuukauden suoranaisen levon seurauksena. Jos käy tossut jalassa pelkät pissalenkit, siinä lihakset karisee vaikka kotona jumpattaisikin. Nyt se saa siis uida siitäkin edestä, jotta vahvistuu. Tässä kuitenkin Lykkysaukko ja räpylätassu. :)


Susi-ipo-mondioring-Lykky:


Lempeä juhannusneito:


2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Hyvä tuo uimakuva! Hieman on kirkasta vettä! Harmi, ettei täältäpäin ole ainakaan ihan lähinurkilta löytynyt vastaavaa.

Toivottavasti Lystin tassut paranevat pian!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Vesi näyttää tuossa jopa yllättävän samealta. ;) Sain pari ahventakin kuvattua, mutta ei niissä kuvissa mitään näytettävää muuten ole.

Lystin tassuille pidän minäkin peukkuja edelleen ja odottelen allergiatestien tuloksia.