torstai 28. kesäkuuta 2012

Purinalla

Lystin tassut ovat pysyneet rauhallisina. Tiistaina kävin agilitykentällä ja koira oli niin innokas kuin ikinä voi olla. Yhteistyö tuntui kivalta ja tassut kestivät, joten ajoin eilen Purinalle kisaamaan. Paikalla oli myös Melkoranta.

"Hyvää iltaa kaikki koiraurheilun ystävät! Tervetuloa Purina-areenalle Helsinkiin. Täällä on Hau-Open menossa. Sää on erittäin vaihteleva, välillä paistaa aurinko, välillä on rankkasadetta ja ukkonenkin on jyrähdellyt kauempana. Sain juuri kuulla, että Lystin tassut ovat kunnossa ja itse asiassa pari on jo ensimmäisen ratansa suorittanut. Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa tuliko siitä 10 vai 15 virhepistettä vai peräti hylkäys. Kysyn ohjaajalta." 
- "Miten ensimmäinen rata meni?"
- "Lysti oli valtavan innokas ja ennen lähtöä oli pitelemistä. Itse radalla ohjasin mielestäni ajoissa ja meno oli sujuvaa ja Lysti nopeampi kuin muistinkaan. Putken jälkeisellä keinulla ahnehdin itse, kun tajusin tekevämme nollaa, erkanin Lystistä liian nopeasti ja se kiirehti keinulta pois, lentokeinulta se näytti. Kepeille tultiin vähän hankalasta kulmasta, klo 7 tai 8 suunnasta ja tein siihen poispäinkäännöksen. Lysti osuikin ekaan väliin, mutta luultavasti itse puskin sen sieltä pois. Sitten kokeiltiin kahteen otteeseen kepeille menoa ennen kuin onnistui. Sen jälkeen puomilla superkontakti, oikein ihmettelin minne koira jäi - ja maaliin. Tuo keppikulma pitää harjoitella."
- "Siinä olikin selventävä selostus. Jätän teidät keskittymään seuraavaa rataa varten."
- "Kiitos."

"Pian Lysti ja ohjaajansa ovat aloittamassa toista rataansa. Näin ulkona odottaneen koirakon äsken selostamon ikkunasta. Iso suihkukone nousi ja liekö koira luullut sitä ukkoseksi, koska lähti nelivedolla kohti autoa. Näytti sitten rauhoittuvan ja kiskoi patukkaa vimmoissaan. Nyt he astelevat lähtöön. Lysti on vähän epävarman oloinen ja säikähtää jotakin takanaan ja hiippailee ohjaajansa perään, tosin sitä se on tehnyt muutenkin."

"Startti näin, kaksi hyppyä ja putkeen. Siitä hypyt ja vähän serpentiiniä ja mitä ihmettä! Lysti juoksee kepeillä olevan tuomarin luokse! Voi jestas sentään! Onhan se tehnyt tuota uransa alkuvaiheessa, mutta että nyt! Ohjaaja saa koiran luokseen ja rata jatkuu keinulle, missä ohjaaja pysyy nyt koiransa kaverina - ja myöhästyy seuraavan hypyn ohjauksesta ja näyttää ohjaavan sen ihan eri tavalla kuin rataantutustumisessa kaavaili. Koira hakee kepit ja nollalla edelleen mennään. Siitä pituus ja A:lle ja radan perälle hypyt. Lysti on tulla hypyn väärältä puolelta, mutta ohjaaja saa sen työnnettyä taakse ja voi elämän kevät! Ohjaaja jää Lystin väärälle puolelle ennen puomia ja nyt, nyt hän tajuaa erheensä ja leikkaa koiran takana. Puomin jälkeen putkeen, noin, hyppy ja putkeen puomin viereen ja ei tätä kestä katsoa, nyt on ohjaajalla pasmat sekaisin. Nyt on pasmat sekaisin! Valssin sijaan hän käännähtää oudosti ja on väärällä puolella koiraa ja ihme ja kumma, koira reagoi ohjaukseen herkästi ja painuu, voisi kyllä sanoa, että ohjauksesta huolimatta putkeen minne kuuluukin. Vielä kolmen hypyn loppusuora ja se on 0-tulos! Uskomatonta! Nolla! Huh-huh! Etsin ohjaajan käsiini."
- "Miltä tuntuu?"
- "Voi kauheeta mikä rata. Lysti säikkyi ennen rataa ja ajattelin ettei tuu mitään. Lähdöstä se hiippaili, koska oli epävarma. Ja onhan se tehnyt sitä muutenkin. Olin ohjauksessa myöhässä ja mutkat venyivät. Kun se vielä syöksyi tuomarin luokse, tajusin että se on nyt tuolla fiiliksellä, että etsii kauheuksia. Keinun jälkeinen kuvio oli etukäteen ajateltuna vaikea, koska en voinut jättää Lystiä yksin keinulle ja siihen tuli sitten ihan eri ohjaus mikä piti. Ja sitten siellä takakulmassa Lysti oli hypätä väärin päin, mutta sain sen törkkästyä esteen taakse ja sitten olinkin väärällä puolella ennen puomia. Onneksi se ei takana leikkaamisesta häiriinny. Puomin aikana alkoi rankkasade, jota Lysti hidastui kuuntelemaan, pelkäsin että pysähtyy kokonaan. Enkä tajua mitä mun päässä liikkui puomin jälkeisen putken jälkeen, taas valssi unohtui ja ihan kuin olisin väkisin yrittänyt saada koiran puomille, mutta se tajusi mennä putkeen. Tämän jälkeen en voi sanoa etteikö tuuri olisi ikinä meidän puolella. Joskus näinkin päin."
- "Miten tassut kestää?"
- "Huuhdoin ne molempien ratojen jälkeen ennen autoon hyppyytystä. Niissä ei näy muutoksia, onneksi. Palkaksi olen paistanut maustamattomia broilerin fileitä." 
- "Onnea vielä!"
- "Kiitos!"
- "Jätetään ohjaaja jäähdyttelemään koiraansa. Täällä on yli 60 koirakkoa ja maan kärkinimet paikalla. Tämän parin aika meni ihanneaikaan tuomaritervehdyksistä huolimatta, taitaa olla noin miinus 4 sekuntia ja sijoitus 15. Melko-Areenalta netistä löytyy suorituksesta video, jonka on kuvannut Sarianne, jolle kiitokset. Jos pidätte äänet päällä, sadekuuron alku kuuluu selvästi."


Ei kommentteja: