lauantai 28. heinäkuuta 2012

Melkorantaa

- "Huh hellettä", sanoisi saksalainenkin tällä ilmalla. Kisa-alue on sorakuopassa, mikä kuulostaa aluksi pahalta, muttei sitä taida ollakaan. Täällä tuulee jonkin verran ja osa autoista on saatu parkkiin mäntyjen suojaan. Mutta tervetuloa hyvät koiraurheilun ystävät seuraamaan agilitykisoja! Lysti on jälleen kisaamassa ja nyt alkaa jo tapahtua, sillä se on lähtöviivalla."
- "Ohjaaja ei saa koiraansa kunnolla pysymään lähdössä, mutta siellä se riman takana kestää ennen kutsua. Hän pyytää koiransa toisen hypyn takaa niistämällä, ottaa koiran kaksin käsin ohjaukseen ja pyöräyttää kepeille - ja toiseen keppiväliin! Voi sentään! Ei tällaista kuuluisi enää sattua! Lysti haukkuu ja pyörähtää ja uudella yrityksellä lähtee pujotteluun kauniisti. Ohjaaja leikkaa takana, lähettää seuraavan hypyn taakse takaakiertoon ja aloittaa valssin itse. Siitä hyppy ja takaaleikkauksella ohjaus U-putkeen, joka on putkensuut, sanoisinko, väärään suuntaan. Ohjaaja saattaa koiransa pitkälle pimeään putkikulmaan, minne Lysti uppoaa. Seuraavalle esteelle ohjaaja laittaa taas takaakiertoon, siitä valssi, hyppy ja työntö seuraavan esteen taakse ja siitä putkeen. Putkesta rata jatkuu seuraavaan U-putkeen ja Lysti juoksee väärään putkeen, ollaanpas sitä nyt kuutamolla tai ennemminkin helteen pehmittämiä! Ohjaaja ahnehti seuraavalle esteelle ja veti koiran liikkeellään mukaan. Näitä ei olekaan tälle parille sattunut aikoihin, mutta nyt sattuu ja hylkäyslista saa jatkoa. Ohjaaja jatkaa, ottaa koiran pakkovalssilla seuraavalle hypylle ja sieltä pyöräyttää muurin taakse, hypylle ja sitten hankalaan kohtaan. Putkelle koirat jouduttaisiin lähettämään väärältä puolelta, mikä kääntää koirat väärään suuntaan ja putkeen uudelleen. Ei-toimivia ratkaisuja on nähty vino pino. Tämä ohjaaja rientää valssaamaan ennen putkea ja ehtii, mutta ei auta. Lysti kurkkaa putken väärältä puolelta ja sujahtaa putkeen uudelleen. Siinä sitä ollaan taas! Lopun hyppyvinkurat sentään sujuvat ja pari maalissa nnnäin!"

- "Miltä tuntuu?"
- "Oli sovittu Sariannen kanssa kisatapaaminen tänne aiemmin. Lystin tassujen kanssa teki taas tiukkaa. Se söi ranteensa auki, ei sentään viiltänyt, hehhehhee, mutta siis söi muutama päivä sitten ranteensa auki ja sai niihin uuden nahkan viime tipassa. En siksi päässyt torstain ryhmätreeniin ja taas piti kylmiltään kisata. Tämä on kyllä piip, kun ei tiedä yhtään miten koira kulkee eikä rataantutustumisessa tiedä minne se ehtii tai ei ehdi. Siis se tulee jo siitä, kun ei olla treenattu, mutta kun tuon elikonkin vire menee niin laidasta laitaan, että sitä on mahdoton ennustaa. Kun se kesken radankin voi muuttua erilaiseksi. Mutta nyt se oli kyllä kivassa vireessä, että en voi kyllä Lystikkiä syyttää, mutta mulle oli liian vaikeita ohjauspaikkoja ja itsetunto miinuksella jo ennen lähtöä. Tuota putkeakaan en saanut ratkaistua toimivaksi. Onneksi muillakin kosahti rata siihen. Lohtua sekin vaikka ei näin saisi julkisesti ajatella."
- "Kiitos. Miten nyt väliajan menet?"
- "Mulla on auto metsän laidassa varjossa, kastelen nyt Lystin ja yritän sitä taas juottaa. Vedessä on broilerinpaloja. Autolla tuulee vähän onneksi."

Parin viikon takaa, kuva kepeataival.fi

"Nyt on toisen radan aika. Lysti hiipii taas lähdöstä, mutta ohjaaja ei näytä hirveästi välittävän. Heti toinen este on keinu, mistä tiukka käännös taaksepäin. Ohjaaja ottaa Lystin keinulla vastaan ja siitä käännös hypylle ja pituudelle ja kaarros seuraavalle hypylle. Nyt on sujuvaa. Sitten takaakiertoon, missä Lysti pyörähtää kerran. Kielto tulee. Tästä ohjaus saksalaisella putkeen A:n alle, hyvin Lysti on kuulolla. Ohjaajalla on nyt kiire, mutta ehtii seuraavan hypyn eteen jaakottamaan, ja siitä Lysti putkeen. Putken aikana ohjaaja selvästi huokaisee, rauhoittaa itsensä. Siitä jatketaan hyppy ja rengas ja hyppy, vastakkaisella kädellä pitää koiran reitin sellaisena, ettei ota harhaesteitä kuten moni on jo ottanut. Nyt A:lle ja erottelu toimii tällä parilla. Lysti ottaa kauniin kaksonoffin vaikka ohjaajalla on paljon sivuttaisetäisyyttä. Siitä hypyn takaa päällejuoksu, hyppy ja takaakierto. Ohjaaja valssaa ja lähettää koiran puomille. Lysti on kuulolla ja hidastaa kaksonoffiin, mutta kompuroi, ihan etutassu taittuu alle ja voi sentään! Ohjaaja ottaa askeleen koiraa kohti, valssi myöhästyy ja leviää ja sillä lailla! Koira on taas väärässä putkensuussa. Sieltä kepeille suorahko linja, nätti pujottelu, vielä viimeinen hyppy näin! Ohjaaja on iloinen. Haen hänet haastatteluun."
- "Saanko heti tuoreet kommentit?"
- "Juu. Meillä on pieni lähtöongelma, mutta jotenkin en jaksa siihen nyt paneutua vaikka kuinka pitäisi. Kontaktit olivat upeat, paitsi puomilla Lysti kompuroi. Ei se näytä itseään satuttaneen, mutta säikähdin. Siitä sen sitten sain väärään putkensuuhun, mikä ei ollut edes vaikea paikka, mutta valssi väljähti ja lisäksi koira kompuroiduttuan tuli ihan eri kulmassa alas miten olisi muuten tullut. Luulin siihen saakka, että oli nollarata, mutta oltiin me näköjään saatu vitonen siitä yhden esteen pyörähdyksestä. Onneksi, niin ei tartte jossitella. Lystin vire oli hyvä, se oli ohjattavissa, ehkä helle söi pahinta räyhäenergiaa tai sitten oli hyötyä varjoisasta metsäkävelystä ennen kisoja."
- "Mitenkä jatkot?"
- "Treenaamaan olisi päästävä eli tassut olisi saatava kuntoon. Posti toi hienot lenkkarit, joita kokeilen nyt ulkoillessa, josko vähentäisivät allergeenialtistusta tarpeeksi, jotta ajoittain iskevä kutka saataisiin kuriin. Mutta ilman treeniä on liian hontelo olo kisata enkä halua jatkossa samaa oloa mikä tänään oli, valmiiksi hävinnyt fiilis."

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Mukavaa oli nähdä! Tehdään taas joskus treffit.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kyllä! Onhan noita kisoja. :)